10. August 2018

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara imaće krajem mjeseca dvodnevnu obuku za elektronsku skupštinu, kojom će biti povećana transparentnost i olakšan njihov rad, a biće smanjeni i troškovi koji nastaju štampanjem materijala za sjednice.

Predsjednica skupštine Ifeta Radončić definisala je sa šefovima odborničkih grupa raspored i sadržaj ove obuke, koju će 27. i 28. avgusta realizovati zaposleni u Odeljenju za informacione tehnologije.

Po završetku ove obuke svi odbornici dobiće po tablet računar, koji će biti neophodni da bi elektronska skupština funkcionisala.

Na zvaničnoj stranici grada, odbornicima i svim građanima, biće dostupan elektronski materijal za sednice, kao i svi skupštinski akti u skladu sa Poslovnikom o radu parlamenta.

U lokalnoj samoupravi tvrde da će grad na ovaj način uštedeti preko dva milona dinara godišnje, a prestankom štampanja materijala i drastičnim smanjenjem korišćenja papira povećava se i svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Implementaciju projekta, čija je vrijednost 4,7 miliona dinara, finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije.

(Radiostoplus)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles