17. Septembar 2019

Načelnik Školske uprave Novog Pazara Mensur Memić izjavio je da sa direktorima srednjih škola i Ministarstvom prosvete radi na rješavanju problema nastavka školovanja učenika privatne Srednje škole “Tutin”, kojoj je prošle nedelje zabranjen rad.

Prema nezvaničnim informacijama, tu školu je redovno pohađalo oko stotinak učenika druge godine podijeljenih u tri odjeljenja medicinskih tehničara.

“Dat je nalog direktorima srednjih škola da provjere da li i koliko bi učenika mogli da preuzmu. Radi se o medicinskim tehničarima, pa bi rješenja mogla da budu Medicinska škola ‘Dva heroja’ u Novom Pazaru ili neka od dvije privatne medicinske škole koje rade u ovom gradu. Ukoliko nema mjesta u tim obrazovnim ustanovama, onda bi se mogli prebaciti u druge srednje škole, ali bi tada morali da se dokvalifikuju, odnosno, polažu razliku u predmetima”, kazao je Memić za radio Sto plus.

Iako je Ministarstvo prosvete tek prošle nedjelje saopštilo da je zabranjen rad Srednje škole “Tutin” takva odluka, prema našim saznanjima, doneta je još polovinom jula, pa i pored toga postoji mogućnost da je ta obrazovna ustanova upisala učenike i za ovu školsku godinu.

“Da li i koliko tih učenika ima, ne znamo. Ukoliko ih ima potrudićemo se da ih zbrinemo. Svi koji su polagali malu maturu i stekli uslov da upišu srednju školu biće raspoređeni u Gimnaziju i Tehničku školu u Tutinu ili u neku drugu srednju školu u kojoj ima mesta”, dodao je Memić.

Podsjećamo da je Ministarstvo prosvete prošle nedelje saopštilo da je zabranilo rad te škole jer je obavljanje djelatnosti dovelo do “posljedica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mjera”, te da je “u dužem vremenskom periodu obavljala djelatnost nezakonito” i da organi upravljanja “nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti”.

Ranije su, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, uhapšeni rukovodioce te škole I.D. (53) i A.D. (25) zbog sumnje da su većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdavali lažna uvjerenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka te srednje škole.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles