11. Septembar 2011

Sjeverni Sandžak – Udruženje nastavnika islamske vjeronauke najoštrije osuđuje novi talas obračuna sa vjeroučiteljima Islamske zajednice od strane Ministarstva vjera i dijaspore i Ministarstva nauke i prosvjete Republike Srbije.

Ministarstvo vjera i dijaspore predstavlja leglo šovinizma prema islamu i muslimanima, kao i drugim nesrpskim zajednicama. Ministarstvo prosvjete je prihvatilo status sredstva u rukama Ministarstva vjera i dijaspore sa ciljem brutalne diskriminacije nad pripadnicima Islamske zajednice.

Tražimo od predsjednika Republike Srbije i predsjednika Vlade Srbije poduzimanje hitnih mjera u cilju zaštite prava muslimana na islamsku vjeronauku u skladu sa Ustavom i zakonima.

Smjenom vjeroučitelja islamske vjeronauke i dovođenjem na njihovo mjesto režimu podobnih očito ima za cilj pokrštavanje islamske vjeronauke, što je jedan od pravoslavnih projekata Ministarstva vjera i dijaspore.

Od Mešihata Islamske zajednice u Srbiji tražimo da zauzme šerijatski stav i izda adekvatnu fetvu po pitanju duhovne validnosti islamske vjeronauke u postojećim okolnostima.

Ukoliko u roku od sedam dana državni organi ne isprave ovu nepravdu, Udruženje nastavnika islamske vjeronauke će pozvati pripadnike islama na građansku neposlušnost i presijecanje glavnih saobraćajnica na području Sandžaka.

Predsjednik Udruženja nastavnika islamske vjeronauke

dr. Hajrudin Balić

Izvor: Mesihat.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles