6. Septembar 2019

Svi ugovoreni rokovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin do sada su ispoštovani, radovi ne kasne i počeće krajem septembra, rečeno je radiju Sto plus u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Oni su podsjetili da je ugovor o izradi projektne dokumentacije, planova i izvođenju radova sa turskom kompanijom “Tašjapi” potpisan u oktobru 2018. godine i da su oni već ugovorili izradu neophodnih dokumenata.

“Očekuje se da će krajem septembra, kako je i najavila potpredsjednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović, otpočeti radovi na rehabilitaciji i rekonstrukciji ove saobraćajnice na teritoriji Novog Pazara. Za sada još uvijek nije poznat tačan datum početka radova, a biće čim Tašjapi bude spreman za otpočinjanje radova”, odgovorili su nam u Ministarstvu.

Turska kompanija formirala je u novopazarskom naselju Selakovac asfaltnu bazu, gdje se nalazi mehanizacija i material neophodan za početak radova.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je prilikom posljednje posjete Novom Pazaru da će rekonstrukcija puta do Tutina početi u septembru i da je rok za završetak radova dvije godine.

Ona je nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava ovih gradova kazala da je projekat vrijedan 24 miliona eura koji su obezbijeđeni kreditom Turske.

Na naše pitanje zašto se na rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin čekalo 10 godina, Mihajlović je odgovorila da se ne bi bavila time i da je najbitnije da će radovi početi u septembru.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles