16. Maj 2018

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić u Skupštini Srbije govorio na temu seta zakona o saobraćaju. On je istakao da su putevi Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin u narodu poznati kao putevi smrti. Dr. Zukorlić kazao da mu je drago što je memorandumom predviđeno da se radi obnova putnih pravaca ali i upitao zašto putnog pravca Sjenica-Tutin nema u tom memorandumu, a njegova se obnova u medijima najavljuje. 

Dr. Zukorlić podsjetio i na nelegalno prikupljanje novca od građana Novog Pazara, Sjenice i Tutina a vezano za asfaltiranje puteva, uz zahtjev da se hitno krene sa istražnim radnja, te da se procesuiraju oni koji su zloupotrebili položaj.

Ministarka Zorana Mihajlović navela kao razlog što putni pravac Sjenica-Tutin nije obuhvaćen memorandumom jeste nedostatak projektne dokumentacije. Ona je potvrdila da i da će se drugi putni pravci u Sandžaku rekonstruisati. Što se tiče nelegalnog prikupljanja novca od građana kazala da Ministastvo sa tim nije upoznato, ali da će reagovati ako dobije informacije.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles