Ministar za Sodomu i Gomoru

1
40

Stara narodna izreka kaže: „Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže svoj trag.“ Tako se u Beogradu desetog oktobra dogodio „snijeg“, doduše, u vidu jedne krajnje bestijalne manifestacije, takozvane „Parade ponosa“, mada bi odgovarajući naziv bio „Parada Sodome i Gomore“.

Baš na ovoj manifestaciji smo mogli jasno da vidimo trag „zvjerke“ pod imenom Svetozar Čiplić, ministra za ljudska i manjinska prava. Taj gospodin je egzaltirano okupljenim personama koje su došle da paradiraju i cijeloj Srbiji pokazao svoju neizmjernu radost zbog održavanja skupa koji propagira nakaradne vrijednosti. Pritom je zdušno podržao šačicu „ponosnih“ nesrećnika koji su, usput rečeno, dio, po mom mišljenju, devijantne populacije i dao im legitimitet manjine!

Ministar Čiplić je ovim činom „udario šamar“ ne samo Bošnjacima, već i drugim narodima koji žive u Srbiji. Ovaj isti gospodin konstatno ignoriše i diskriminiše Bošnjake, ali zato podržava homoseksualce i brine se da im ne budu ugrožena prava, te da ih neko i fizički ne povredi. Čak u tu svrhu angažuje kordone policije, rekla bih, po receptu kolege Ljajića koji je policiju zvao u slučaju Vakufa na Hadžetu. Samo što je u beogradskom slučaju policija bila ta koja je izvukla deblji kraj. Ministra to ne zanima, važno je da su njegovi štićenici ostali netaknuti.

Ono što bi ga trebalo pitati je zašto nije angažovao policiju kada je Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji sa vjeroučiteljima zakazao skup ispred Vlade RS? Što njih nije želio da zaštiti?

Da li to znači da Bošnjaci u Srbiji imaju manje prava od takozvane gej populacije? Sudeći prema posljednjem događaju, znači baš to i odgovor na pitanje je DA!

Međutim, znači i sramotu za zvanični Beograd koji je ovu personu postavio za ministra, ali također i govori mnogo o tome koliko vlast interesuju prava manjina.s

Moram da priznam sa gorkim ukusom u ustima da me posle desetog oktobra sramota što sam građanin države koja ovakvog čovjeka ima za ministra.

Čovjeka koji smatra da je pobjeda to što homoseksualci šetaju i prikazuju nam scene iz trećerazrednih niskobudžetnih američkih filmova. Šta reći osim: užas i sramota!

Nisam homofobična i ne smeta mi to što neko ima drugačije seksualno opredjeljenje od mog, jer uopšte ne razmišljam o tome, ali mi, itekako, smeta da gejevi i njima slični paradiraju i javno propagiraju nešto što je za mene, a bogami i većinu naroda, protivprirodno. Neka u svoja četiri zida rade šta hoće, ali neka ne stavljaju prst u oko, ne sablažnjavaju i maltretiraju pobožan i normalan svijet.

Nego, da više ne reklamiram ovu skupinu jer mislim da to ne zaslužuju. Bolje je da se vratim na ministra Čiplića, koji očito živi u nekom svom svijetu, ali zato kroji aršine po Srbiji.

Pitam se poslije svega da li će zvanični Beograd reagovati i malo preispitati ponašanje Svetozara Čiplića, njegovo uporno ignorisanje bošnjačkih problema, kao što je nedostatak molitvenih prostora, mjesta za dostojne islamske sahrane, kao i probleme bošnjačkih vjeroučitelja.

To su pitanja kojima bi pravi i dostojanstven ministar trebao da se bavi, a ne Sodoma i Gomora. Međutim, kako reče veliki pravnik Valtazar Bogišić: „Što se grbavo rodi, ni vrijeme ga ne ispravi.“

Autor: Ana Mileusnić

Izvor: Glas-Islama.info


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

 1. Mi smo Bošnjaci sagorelji
  Pravde smo se zaželjeli
  Din dušmane ne voljimo
  Čipsiću prkosimo

  Oj Čipsiću srpska peno
  Iskvarena i kaljava
  Muftija ti broji dane
  A Legija sprema mesto međ jarane

  Mi smo Bošnjaci sagorelji
  Pravde smo se zaželjeli
  Din dušmane ne voljimo
  Čipsiću prkosimo

  Sedi unuk na mom krilu
  ja mu pevam jednu zbilju
  bio jedan Čipsić kleti
  demon krator diskriminator

  Mi smo Bošnjaci sagorelji
  Pravde smo se zaželjeli
  Din dušmane ne voljimo
  Čipsiću prkosimo

  E moj sine moja diko
  petokolonaše nevoli niko
  Budimi sine ko muftija moj
  čuvaj Vjeru, Sandzak, i obraz svo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.