MINISTAR PIŠI-BRIŠI – Memić neovlašteno objavljuje dokumenta i govori u ime GIK-a

0
1443

Visoki funkcioner SDP-a ministar Husein Memić danas je na svom profilu javno objavio dokumenta sa ličnim podacima koja su predstavnici opozicije uputili Gradskoj izbornoj komisiji Novog Pazara.

Nakon što je na ovaj postupak reagovao potpredsjednik SPP-a Edin Numanović, Memić je objavu uklonio sa svog zida, a na pitanja koja mu je Numanović uputio nije dao odgovor.

– Odakle pravo Huseinu Memiću da objavljuje javno moje lične podatke uključujući jmbg, broj telefona itd. čime direktno krši Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ?? A drugo mnogo važnije pitanje odakle njemu dokumenti koji su interno poslati Gradskoj izbornoj komisiji
Zašto on sebe u ovom postu poistovjećuje sa GIK-om: “sa zadovoljstvom SMO prihvatili” ako je jedan od ucesnika izbora ?

– Na koji način ste kao učesnik izbora došli do dokumenta koji je interno poslat GIK-u ?Jeste li podnijeli zahtjev za pristup podacima od javnog značaja ili je neko dao dokumenta bez ovlaštenja? Ovo zahtjeva prijavu predsjedniku GIK-a zbog neovlaštenog ustupanja podataka.

Numanović je u nastavku saopštio da su opozicioni članovi komisije javljaju da je vlast prepravljala zapisnike nakon sto su otišli sa biračkih mjesta, te da će te dokaze i objaviti.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.