Ministar Husović gost “ tribine srijedom” u podgoričkoj medresi

0
5

Podgorica – U sklopu ustaljene prakse da se svake srijede održavaju tribine polaznicima Medrese u Podgorici, večeras je u njenom amfiteatru, gostovao Rafet Husović, ministar u Vladi Crne Gore.

U svom obraćanju ministar Husović je iskazao svoje zadovoljstvo boravkom medju polaznicima Medrese, jer je, kako je kazao “ biti medresant, predstavlja svojevrsnu čast, ali i obavezu”.

– Za razliku od ranijih generacija, koje su se školovale u težim uslovima i u medresama u drugim republikama, danas državama, vi pohadjate nastavu u izvanrednim uslovima, u modernoj i opremljenoj školi sa kvalitetnim nastavnim kadrom, i što je najvažnije u državi u kojoj živite – rekao je Husović.
On se, govoreći i kao dugogodišnji profesor, osvrnuo na značaj i važnost obrazovanja za dalji životni poziv i ukupnog odgoja za kvalitetan razvoj ličnosti.
– Obzirom da pohadjate obrazovno-odgojnu ustanovu, vi ćete nakon okončanja školovanja, vjerovatno većina vas, vaspitavati i svoju, ali i našu djecu, pa je veoma važno da i vaše sadašnje ponašanje, u Medresi i van nje, bude primjereno, status i imidžu pravog medresanta – kazao je Husović.

Ministar Husović je učenicima poželio uspjeh u školovanju i iskazao nadu da će oni, nakon završene Medrese i fakulteta, biti ponos svojih porodica, a od koristi za sredine iz kojih dolaze, instituciju iz koje su potekli, za sve građane Crne Gore i za samu državu Crnu Goru.

Ministra Husovića su dočekali reis Rifat Fejzić, direktor, zamjenik direktora i sekretar Medrese Behlul Kanaqi, Rahman Kačar, Amer Šukurica i profesori ove ustanove.

Izvor: BosnjackaStranka.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.