31. Decembar 2009

Turska – Ministar u vladi Republike Srbije, Sulejman Ugljanin, na poziv svog kolege, ministra za rad i socijalnu politiku Omera Dinçera boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Tokom prvog dana ministar Ugljanin je posjetio Ataturkov mauzolej i položio vijenac, odajući na taj način počast Kemalu Ataturku.

Nakon toga ministar Ugljanin, koji je sa svojim kolegom Dinçerom kopredsjedavajući u medjudrzavnoj mjesovıtoj komisiji za ekonomsku saradnju Srbije i Turske, dogovorio principe saradnje te komisije u budućem periodu.

Tokom sastanka je bilo rijeci i o realizaciji kapitalnih projekata kao sto su izgradnja Regionalne razvojne zone na Pešteri, auto-puta Beograd-Južni Jadran preko Sandžaka i drugih infrastrukturnih projekata od znacaja za održivi razvoj kao i o strateškom partnerstvu Turske avio kompanije i JAT-a, kao i o učešću turskih privrednika u privatizaciji ostalih javnih i društvenih preduzeća u Srbiji.

Sljedeći sastanak mješovite komisije bit će održan polovinom februara u Beogradu.

Izvor: SDA.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles