25. August 2016

Milanović: Srbija bi da bude sila, a ustvari je šaka jada

Hrvatska, Srbija – Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović, između ostalog, kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato i da je riječ o “beogradskoj čaršiji”.

”Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo donijeti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu”, rekao je Milanović, prema audio snimku koju je objavio Jutarnji list.

Tema susreta bio je sporni zakon Srbije o nadežnosti za procesuiranju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije.

Na snimku se čuje kako Milanović braniteljima kaže da bi oni deset puta bili optuženi da su radili sa svoje strane Save ono što je radio Aleksandar Vučić.

Mi tim ljudima gledamo kroz prste. I to je granica tolerancije na koju sam ja spreman. Praviti se blesav. Kao, to su sve normalni tipovi, njih je izabrao srpski narod pa eto to su naše kolege”, rekao je Milanović.

On je rekao i da bi prema Srbiji “išao i radikalno ako treba” jer njemu, kako kaže, Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta smije, a šta ne smije da radi.

Bivši Hrvatski premijer nije birao riječi o Srbiji, nazvavši je u jednom trenutku “šakom jada”. “Ona se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila. To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, j*****, žele biti gospodari pola Balkana. Pa nema vas dovoljno, to je mali narod“, rekao je Milanović u razgovoru s braniteljima.

On im je pritom sugerisao i da se “ne ponižavaju” i ne traže razgovor s Vučićem. Milanović je rekao da se ipak nada da može da se postigne bilateralni sporazum kojim bi problem jurisdikcije bio otklonjen.

Govoreći o BiH, Milanović je rekao da to “nije država” i da je zato treba preko reda uvesti u EU.

Milanović znao da se razgovor snima

Milanović je u izjavi za Novu TV rekao da je su predstavnici SDP shvatili da udruženja veterana razgovor tajno snimaju, da to nije normalno, da to govori o karakteru nekih ljudi, ali da su “ćutali i smijali se”.

On je rekao da je sve što je objavio Jutarnji list već rekao javno, osim što “možda nije upotrebio riječ čaršija”.

“Da sad ne objašnjavam šta u političkom kontekstu znači čaršija”, dodao je Milanović.

Predsjednik SDP sastao se s pojedinim predstavnicima udruženja ratnih veterana prije dva dana u stranačkim prostorijama, uoči prevremenih parlamentranih izbora 11. septembra.

(n1)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles