5. Novembar 2011

Novi Pazar – Redakciji Sandžak PRESS-a pismom se obratio građanin Novog Pazara, koji nije htio u potpunosti otkriti svoj identitet već je ostavio početno slovo imena i prezime. Redakcija u cijelosti prenosi njegovo pismo:

Poštovani, obraćam Vam se kao jednom od uticajnih medija u našem gradu. Mnogo sam začuđen današnjom slikom centra Novoga Pazara. Ako ste prolazili pored zgrade Gradske uprave, mogli ste videti ogroman zeleni transparent sa natpisom: Bajram šerif mubarek olsun. I ja se kao Srbin i pravoslavac pridružujem čestitkama i komšijama muslimanima takođe čestitam njihov veliki praznik. Međutim, ovim putem pitam sve relevantne faktore u sekularnoj državi Srbiji: Da li je ikada na fasadi bilo koje državne institucije upućena čestitka za velike hrišćanske praznike – Božić i Vaskrs ili Savindan? Kako je moguće da u sekularnom sistemu gde je jasno podvučena crta između države i vere da se zloupotrebi državna ustanova od strane, po meni, neodgovornih vlasti i bilo kome uputi verska čestitka u povodu verskog praznika? Da li ja kao Srbin pravoslavac trebam da očekujem da za predstojeći Božić na zgradi Gradske uprave u Novom Pazaru stoji natpis Hristos se rodi! Da se ovo desi i na zgradi Skupštine grada Beograda bilo bi mnogo, obzirom da živimo u sekularnoj državi.

Kao građanin Novog Pazara, stičem dojam da se novopazaraskim vlastima svesno toleriše mešanje u verske stvari s ciljem da se opštinari operu pred većinskim narodom u Novom Pazaru zbog silnih zloupotreba, krađa i prevara.

D. Nićiforović

Izvor: SandžakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles