28. August 2015
 
 
Makedonija, Srbija – Na Jutjubu je osvanuo snimak sa makedonske granice na kom se vidi kako iscrpljeni, gladni i žedni migranti, muslimanske vjeroispovijesti, odbijaju pakete pomoći zato što je na njima logo Crvenog krsta.

Kako se može pretpostaviti, njima smeta krst zato što je simbol hrišćšanstva.

Na snimku se vidi kako velika grupa migranata, među kojima ima dosta djece i beba stoji iza žičane ograde dok pada kiša, a onda momenat kada im prilazi desetak makedonskih policajaca s paketima pomoći u ruci na kojima je vidno istaknut veliki crveni krst.

U momentu kada su uočili taj simbol migranti kreću glasno da negoduju, zvižde, urliču i odmahuju rukama i policajcima stavljaju do znanja da, iako im je prijeko potrebna, oni tu pomoć ne žele da prihvate. Sve se to jasno vidi na snimku.

U nastavku snimak se vide zbunjeni makedonski policajci kako ih unezvjereno gledaju i ipak lagano i uporno opet pokušavaju da im se približe i dodaju pakete.

Međutim u momentu kada urlici i zvižduci bjesnih migranata postaju sve glasniji, policajci se okreću i praćeni zvižducima i povicima: “No, no” vraćaju pomoć humanitarne organizacije nazad u automobile.

Snimak je za kratko vrijeme vidio veliki broj ljudi, a stručnjaci su istakli da je ovaj slučaj interesantan pokazatelj volje i raspoloženja muslimanskog migrantskog talasa da se uklopi u zapadno društvo i prihvati multikulturalne norme koje bi trebalo da vladaju u Evropskoj uniji, pišu Naše novine.

(bktvnews.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles