8. Mart 2018


Generalni sekretar Samir Škrijelj u ime Mešihata IZ-e u Srbiji uručio je humanitarnu pomoć Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu.

On je istakao da Mešihat islamske zajednice, osim doma za lica ometena u razvoju u Tutinu, pomaže i zdravstvene ustanove širom Sandžaka, staračke domove, vakufske kuhinje na području Srbije, izbjegličke centre i da je hajrat kao ustanova islamske zajednice stalno zastupljena na polju humanitarnih djelatnosti a Mešihat kao vrhovna ustanova islamske zajednice je uvijek tu da takve aktivnosti pomogne i podrži.

Donaciju za štićenike Doma u Tutinu primio je direktor ove ustanove Omer Đondić. Direktor se zahvalio Mešihatu na ovoj vrijednoj donaciji i ujedno pozvao druge institucije i pojedince da se uključe u pomaganju ove značajne socijalne ustanove u Tutinu.

Direktor istakao da je ovo jedna lijepa vijest i da ipak mnogi ljudi imaju svijest da pomažu drugim ustanovama i da ih ne zaboravljaju, dodao je i to da se ubrzo najavljuju mnoge druge donacije.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles