25. Septembar 2015

novi-sad (1)

Srbija, HR – U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u saradnji sa Centrom za humanitarni rad „Hajrat“, a uz finansijsku podršku bošnjačkih džemata iz Berlina i Lajpciga, upriličena je podjela bajramskih paketa sa namirnicama za izbjeglice koji se nalaze u Tovarniiku kod Šida i Preševu.

U realizaciji predstavnika Muftijstva novosadskog na čelu sa novosadskim glavnim imamom Fadil ef. Muratijem, prva dva dana Kurban bajrama 1350 izbjeglica, koji se nalaze u Tovarniku u blizini hrvatske granice, dobilo je bajramski obrok i određene nekvarljive namirnice. U posljednja dva bajramska dana planirano je da još 1500 izbjeglica bude pomognuto na isti način, kao i podjelom odjeće i kišnih kabanica.

Takođe, u realizaciji predstavnika Muftijstva preševskog predvođenih muftijom Fikret ef. Limanijem, prvog dana Bajrama podijeljeno je 200 lanč paketa izbjeglicama koji su se u ovim mubarek danima zatekli u Preševu.

Mešihat je od početka izbjegličke krize uključen sa svojim ustanovama u pomaganje migranata koji se nalaze na području Srbije, a ova vrijedna donacija Bošnjaka iz Berlina i Lajpciga donekle će im bajramske dane u izbjeglištvu učiniti lakšim.

novi-sad (2)

novi-sad (3)

novi-sad (4)

novi-sad (6)

novi-sad (7)

novi-sad (8)

novi-sad

presevo (1)

presevo (2)

presevo (3)

presevo (4)

presevo (8)

presevo (9)

(mesihat.org)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles