26. Januar 2011

Sjeverni Sandžak – Na vanrednoj sjednici održanoj 25.01.2011. godine, Mešihat Isalmske zajednice u Srbiji oštro je osudio hajku režima protiv Islamske zajednice koja se sprovodi posredstvom režimskih medija zbog činjenice da je Mešihat pozvao muslimansku djecu da ne učestvuju na svečanostima obilježavanja školske slave Sveti Sava.

Posebno čudi stav zaštitnika građana kojim se štiti režim, a ne prava građana.

Mešihat daje punu podršku učenicima, roditeljima, nastavnicima i direktorima muslimanima u odlučnosti da ne prihvate neustavnu i nezakonitu svetosavizaciju muslimanske djece putem škola, te ih poziva da Islamskoj zajednici prijave svaki vid pritiska radi učestvovanja u školskim svetosavskim proslavama. Sve službene, medijske i druge pritiske ove vrste organi Islamske zajednice će procesuirati pred nadležnim državnim organima i međunarodnim institucijama za ljudska prava.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji traži od Srpske pravoslavne crkve da se ogradi od prisilnog učešća muslimanske djece u svetosavskim manifestacijama. Nije u interesu Srpskoj pravoslavnoj crkvi ni državi svetosavizacija muslimanske djece.

Izvor: IslamskaZajednica.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles