Mešihat čestitao Palestini povratak u Ujedinjene nacije

8
9

Sjeverni Sandžak – Na 18. redovnoj sjednici održanoj 05.12.2012. god. u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji usvojio je izvještaje o organizaciji hadža, kurbanske akcije i akcije prikupljanja kurbanskih koža.

Na Mešihatu je usvojena i odluka o pripajanju Ureda za hadž Mearifskoj službi, te imenovanju petočlane Komisije za hadž zaduženu da u roku od mjesec dana sačini prijedlog programa za reorganizaciju hadža.

Članovi Mešihata su usvojili principe organizovanja Mearifske službe sa akcentom na vjersku pouku, davu i projekte sa islamskim organizacijama. Slijedom ove odluke Savjet za davu pripojen je Mearifskoj službi.

Mešihat je sa svoje sjednice uputio čestitku Palestini povodom povratka u Ujedinjene nacije. Članovi Mešihata pozdravili su odluku Vlade Srbije da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija svoj glas dâ palestinskom narodu.

Odlukom Mešihata konstituirajuće zasjedanje Sabora IZ-e u Srbiji održaće se u subotu 8. decembra ove godine.

(Mešihat)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

8 KOMENTARI

 1. A na ovoj slici se lijepo vidi sead sacirovic,pa zar on nije izasao iz islamske zajednice i usao u politiku. Pa znaci sandzaklija onda pod tackom 7.politicari tipa seada sacirovica i emira elfica ne zavlacit u rad islamske zajednice! i pod tackom 8. izvrsiti uvid y poslovanje i finansiske izvestaje obeju islamskih zajednica pa za koga se utvrdi da je manje pokro taj neka ostane za verskog lidera. Sto sam nesto siguran u to ko bi izleteo napolje …

  0

  0
  • Onviše ne imami, a što se tiče drugih organa kao Sabor i Mešihatto nemaveze sapolitičkimangažmanom.

   I Safet Softić je predsjednik Sabora IZBiH, ali i član Glavnog odbora SDA BiH

   0

   0
  • Džaba je pripajanje Mearifskoj službi jednom kad se izgubi poverenje teško se vraća . Dajmo ljudi založimo se da se uspostavi jedinstvo IZ ovako ne ide,razgovarajmo sa onima sa kojima treba da razgovaramo sa Rijasetom.Ovako tapkamo u mjesto i samo ovo odgovara određenoj maloj grupici ljudi,a oni imaju koristi.Narode na noge izbacimo one koji ne vrede.

   0

   0
   • Slažem se treba uspostaviti jedinstvo, ali da bi to jedinstvo bilo šerjatski validno i ispravno onda treba uspunjavati sljedeće uslove:

    1. sve džamije se trebaju vratiti Islamskoj zajednici od koje ih je kafirska vlast silom, policijom i propagandom oteo

    2. jedini duhovni centar muslimana Bošnjaka treba biti u Sarajevu

    3. treba kazniti izdajnike za puč i cijepanje Islamske zajednice radi pouke budućim generacijama, a to su Zilkić i Jusufspahić prije svega

    4. Beograd i kafirska vlast ne treba imati nikakvo pravo da se pita oko ujedinjenja Islamske zajednice

    5. političari tipa Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića takođernemaju pravo da se miješaju kada je u pitanju Islamska zajednica i to bi trebalo biti mimum izvinjenja za učešćeu razbijanju Islamske zajednice

    0

    0
   • Nešto si ti sanndžaklio sef,ti ovde neke ultimatume navodiš:
    1.Džamije treba vratiti,ko da ih neko uzeo od nekog,čuj njega to su džamije IZ .Ni jedna džamija neće pobeći.Nemojmo oko toga da počinjemo.
    2.Duhovni centar je izmišljena fraza.Duhovni centar je Meka i to se ne spori.Bošnjaci kao nacija imaju “matičnu državu” Bosnu i Hercegovinu.
    3.Treba “kazniti” Rejsulemu i zamenika.E sad ko je ovde ovde kadija i kome se sudi??Ako trba doći do pomirenja zašto suđenje i ko je tu kriv,ja imam drugo mišljenje o svemu šta se događalo.
    4.”Beograd i kafirska vlast ne treba da se pita”
    Mora da se pita narod.
    5.Treba naterati Muamera Zukorlića kao osnivača političke partije BDZ da se izvine zato što je učestvovao u razbijanju IZ.

    0

    0
   • 1. čim Beograd odlučuje kakva će hutba da se čita sa džamije, znači da su džamije okupirane
    2. duhovni centar podrazumijeva centar svih muslimana Bošnjaka i mjesto gdje boravi njihov jedini reisulema
    3. ako se izdaja za pokušah uništavanja islamske zajednice ne kazni, onda će biti vjerovatnoća da će se on ponoviti
    4. jedino ko treba da se pita su muslimani, a Beograd ima pravo samo da nam se izvinjava za genocide koje su počinili
    5. “Muftija Muamer ef. Zukorlić je više učinio za muslimane-Bošnjake Sandžaka nego svi prije njega zajedno u posljednjih 100 god.” akademik Ferid Muhić

    0

    0
   • E ja mislio da si počeo razmišljati , a ti jok nemože tebi niko objasniti ,ti i dalje svoje teraš,hočeš da ti crtam,takva tvoja arogancija i nepomirljiv ton ne vodi nićemu – odustajem.
    Zaista takvim nek Alah pomogne i uputi na pravi put.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.