Medijska sloboda koja to nije

2
12

Protest u cgKroz ovaj tekst želim ukazati svim građanima Crne Gore na manipulaciju ‘nezavisne’, ‘opozicione’ novine Vijesti , na njihovo kršenje medijskog kodeksa, i na njihovu ciljanu poruku svim slobodnim, hrabrim, buntovnim mladim ljudima, a tom porukom iako vam je za nepovjerovati daju vjetar u leđa aktulenom DPS režimu. Poruka glasi: ”pokušate li da se pobunite nećete uspjeti, nakon toga ćemo proširiti laži o vama, motivisaćemo laike da komentarišu i pljuju po vama kroz razne komentare na portalu, nećete moći nigdje naći posao te ćete morati da se ‘uhljebite’ u nekoj od organizacija jakog nacionalnog predznaka, odnosno političkih ‘frakcija’ . Borbu za pravdu, slobodu, borbu protiv lošeg sistema, borbu za moralne vrijednosti , jedinstvo, ćemo prikazati kao utopiju, kao out!’’

O čemu se zapravo radi?!

Na jučerašnjoj naslovnici portala Vijesti ste mogli vidjeti sledeću sliku i uvod u tekst koji je izašao u štampanom izdanju.

IMG_4108Uvod u tekst i slika iznad su osvanuli na portal Vijesti u 8.35h, u nedjelju 2. februara 2014. godine . Umjesto toga što dezinformišu javnost u kojim političkim frakcijama smo mi našli ‘uhljebljenje’, mogli su napisati pozitivnu, istinitu, i iskrenu poruku koju sam poslao uoči protesta, na konfereciji za novinare, kad je i napravljena ova slika. Tada sam zagrlio kolegu Ognjena Jovovića i poslao poruku svim građanima: ‘’ne dozvolite da nas dijele, dosta su nas dijelili, unosili mržnju između nas i upravo na toj mržnji vladali. To što pripadamo različitim nacijama i vjerama čini nas i Crnu Goru jačom.” Međutim teško je za očekivati od njih da tako nešto objave, jer takve iskrene poruke ulivaju nadu narodu, daju im motivaciju i hrabrost da ne klonu duhom i da se bore svakim danom protiv nepravde u Crnoj Gori. Mada, sam siguran dragi građani Crne Gore da je vama itekako poznat negativni i duhoubilački način pisanja ovih‘bombastičnih’ novina. Šta je sljedeće na šta šta trebate obratiti pažnju je uvod teksta koji se nalazi na portalu. Ovdje novinaar piše kako smo se Ognjen Jovović i ja ‘uhljebili’ , iznoseći veliku laž i kršeći medijski kodeks. Istina je da sam trenutno u Turskoj, završavam magistarske studije, a ujedno sam i potpredsjednik Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori.  I sa odgovornošću tvrdim da nisam ‘uhljebljen’ kako tvrdi ovaj neprofesionalni novinar. To znači da je ovaj licemjerni ‘novinar’ napisao laž. A ako on ima bilo kakav drugi dokaz pvodom pri;e o ‘uhljebljivanju’ nek iznese u javnost. Međutim, u ostatku teksta ćete vidjeti da su ovaj novinar i njegov urednik iznijeli još laži.

Sljedeća laž je da je studentske proteste predvodio Mans. Takođe je laž da je građanske proteste predvodio Mans, a naravno da je istina da su upravo ove takozvane ‘nezavisne’ novine spinujući vijesti tokom protesta predstavili javnosti da je Mans predvodnik građanskih protesta. Predvodnik, odnosno organizator građanskih protesta je bila Unija slobodnih sindikata Crne Gore, a suorganizatori su bili Mans i Studentska unija čiji sam bio predsjednik. Tek nakon drugog protesta smo svi postali organizatori ugovorom koji smo potpisali.

Sljedeća manipulacija je podnaslov odnosno nadnaslov ovog teksta pod nazivom ‘snalaženje’.

IMG_4107Time se vraćamo na onu poruku s početka ovog mog teksta. Lažne Vijesti kroz ovaj podnaslov žele poručiti da nakon toga što se pobunite protiv ovog režima nećete imati gdje da se zaposlite morat ćete da se SNALAZITE. Ovo je još jedna od njihovih manipulacija kojom ove licemjerne novine daju vjetar u leđa ovom krimo-dps režimu predstavljaju'i na taj način taj režim kao nešto nepromjenljivo i vječno, što kod građana uliva dodatne doze apatije da je taj režim nepromjenljiv i vječa, a znamo da nijedan režim nije nepromjenljiv i vječan a posebno ne ovaj krimo-režim dps-a.

U štampanom izdanju ovih takozvanih nezavisnih novina istog dana je objavljen cio tekst. Ovo je glavna slika  na stanici tog štampanog izdanja.

IMG_4109Kao što vidite ovo je slika sa drugog studentkog protesta koji se održao 17. novembra 2011. godine.  Na ovoj slici se takođe vidi još jedna vješta manipulacija ovih ‘nezavisnih’ novina.  Na slici na kojoj se nalazim su napisali OD MANS-a DO ZUKORLIĆA: HODŽIĆ.

Želim reći ono što većina vas zna a to je da sam ja bio jedan od predvodnika studentskih protesta, da sam bio predsjednik Studentske unije i da sam bio u potpunosti nezavisan tokom studentskih i građanskih protesta, što znači da nisam bio član ili uposlenik nvo MANS. Tu ćinjenicu mogu potvrditi studenti koji su zajedno sa mnom neumorno radili na organizaciji protesta, takođe to mogu potvrditi tadašnji partneri iz MANS i iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Kao što sam tad bio nezavisan i sve radio volonterski, odgovorno tvrdim da i danas sve radim volonterski, i samo od Boga zavisim i to me čini srećnim.  A naravno da mi je drago što sam sarađivao sa jednom od najjačih nvo u Crnoj Gori , odnosno sa MANS-om, a takođe sa jedinim pravim predstavnikom radnika u Crnoj Gori, sa jedinim slobodnim sindikatom. Kao što me danas čini radosnim to što ću imati priliku da sarađujem sa gospodinom muftijom Zukorlićem.

Još jedna od neprofesionalnosti autora ovog teksta, njegovog urednika, i licemjerne novine Vijesti je kršenje medijskog kodeksa etiketirajući me kroz rečenicu koja se može naći u štampanom izdanju čiji početak glasi ‘Zukorlićev pulen’. Mada vam moram reći da mi je simpatično to da me neko nazove pulenom(učenikom) gospodina muftije Zukorlića.  U svakom slučaju pulen(učenik) gospodina muftije Zukorlića nije loše biti čak naprotiv to je za mene neka vrsta komplimenta.  Ali je itekako loše i ponižavajuće biti licemjerni novinar izgubljenog identiteta, a takođe je loše biti pijun i potrčko akuelnog režima u Crnoj Gori kao što je ovaj novinar i njegov urednik.

Kao što ste vidjeli novinar političku partiju kojoj pripadam tj BDZ u tekstu od 2. februara 2014.g u štampanom izdanju ‘nezavisnih’ novina Vijesti naziva političkom frakcijom sa izraženim nacionalnim predznakom, a evo stava ovog licemjernog novinara tokom naše e mail prepiske pred objavljivanje samog teksta u štampanom izdanju ‘nezavisnih’ novina Vijesti.

IMG_4106 IMG_4104

Posljednje što vam želim ukazati je da sam ja pristao na intervju sa ovim novinarom izgubljenog identiteta pod uslovom da on objavi većinu mojih odgovore na njegova pitanja i da ne izvlači iz konteksta, na šta je on i pristao a i evo dokaza.

A ovaj licemjerni novinar je i ovdje prekršio medijski kodeks. Praktično nije objavljeno ni 2 procenta od mojih odgovora koje možete naći na ovom linku

http://alternativdx.blogspot.com.tr/2014/02/originalni-tekst-koji-trebao-biti.html

Narodna izreka glasi PAMETNOM JE I IŠARET DOVOLJAN.

Dragi prijatelji, slobodni građani, dok god je ovakvih novinara, ovakvih urednika, i ovakvih medija koji se pozivaju na slobodu govora a sami ugrožavaju slobodu govora građanima Crne Gore. Prema tome znajte da istinu treba tražiti na razne načine, iz više izvora, imajući na umu da će ovakvi mediji koji su sarađivali a i dalje sarađuju sa krimo-dps režimom kad tad postati historija!

I na kraju poruka Bošnjačkom narodu kojem pripadam. Jedan od razloga što je ovaj tekst koji je objavljen u Vijestima sataniziran i čiji su mnogi djelovi amputirani tj izvučeni iz konteksta je što sam slobodno i jasno govorio o gorućim problemima sa kojima se susreće Bošnjaci u Crnoj Gori. Što znači da ovakvi novinari i ovakvi mediji samo nastavljaju permanentnu diskriminaciju prema Bošnjacima. U smislu da Bošnjake vide samo na marginama društvenih tokova. Hvala Uzvišenom Bogu da danas imamo sve više naših bošnjačkih alternativnih medija, portala, blogova, stranica, štampanih novina, a imat ćemo ih još više ako Bog da, preko kojih slobodno možemo izraziti svoja mišljenja i stavove i bez pardona prema bilo kome jasno promovisati naš lijepi jezik, kulturu, vjeru i tradiciju… Moramo se boriti na razne legalne načine i nikako ne posustati, jer nadu gubi samo narod nevjernički…

Potpredsjednik BDZ-a u Crnoj Gori, Demir Hodžić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

 1. rozajac 100% apsolutno si u pravu sto se tice ove problematike oko medijskih manipulacija i cenzura!Samo jos da kazem da je ovaj Demir potpuno razbucao ovog novinara sa ovakvim mudrim i taktickim potezom,tako sto je slikao sve mejlove iz prepiske sa ovim jadnim novinarom i objavio ih da narod vidi!Ovo je jos samo jedna potvrda rijeci muftije Muamera DA OVA GENERACIJA SPAVA NA JEDNO OKO tj da ova nova generacija Bosnjaka ne dozvoljava olahko manipulisanje.A F E R I M!!!!

  0

  0
 2. Zaista je došlo vrijeme kada se ne može nikom vjerovati, a posebno ne kvazi novinarima.
  Plaćamo javni servis RTCG, a na njihovom portalu pristup imaju samo oni koji su protiv Islama i muslimana, programska šema im je ispiranje mozgova i zaglupljivanje, dnevnici kao u vremenu Emila Labudovića.
  U Crnoj Gori nemamo nezavisne medije……svi su itekako zavisni…..pa još kad treba da se ” udari ” po Bošnjacima, budu i složni…a sve te kombinacije, manipulacije i dezinformacije se serviraju po narudžbi.
  I opet narod ide kao za Domanovićevim vođom.
  Nego, Bogu hvala, pa ima ljudi koji su davno pročitali kakva nam je u CG “demokratija” i ne daju se zavarati jeftinim pričama o jednakostima.
  Jednakosti nikada nije bilo – pogledajte u kakvoj smo poziciji, ništa nismo dobili, a sve su nam uskratili, oduzeli, zabranili.
  Članak koji je izašao u Vijestima, a koji Demir demantuje je primjer na koji način oni reaguju, njihova logistika je okrutna…..tada su svi uključeni i sve novine su složne u realizaciji postavljenog cilja.
  Pretpostavljam da su im zaduženja u fazonu :-” ućutite ih, etiketirajte, smanjite njihovu popularnost kod naroda…. “.
  Zasmetalo im je što znaju da se ovi ljudi ne daju zavarati, da tačno znaju svoja prava, da su jako skupi, tj. nepotkupljivi i da nemaju straha, sem od Allaha dž.š.Eeee, sada shvatite kakav su oni problem i glavobolju stvorili poziciji i opoziciji.
  Došlo je to vrijeme kojeg su se plašili, odrasle su generacije pametnih, prkosnih i hrabrih Bošnjana koji će ih stalno podsjećati na sva zlodjela iz prošlosti i sadašnjosti.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.