Medijska agresija nad Bošnjacima, kao dio kontinuiteta genocida

3
30
safet_kurtovic_bbi_
Autor: Safet Kurtović

Medijska hajka koja ne prestaje je sračunata i samo sa jednim ciljem, a to je zbuniti Bošnjake, podijeliti Bošnjaka, posvađati Bošnjake i naravno preko bošnjačkih leđa kao i uvijek prebijati tuđe interese sa krajnjim ciljem oduzimanja naših bošnjačkih ognjišta na kojima smo mi Bošnjaci autohton narod.

To ja nazivam, nastavak kontinuiteta genocida nad Bošnjacima.

Da bi ova hajka imala uspjeha, unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa mora postojati logistika za širenje i podršku takve i te medijske hajke, a ta logistika je danas u sprezi sa veliko-srpskim laboratorijama, veliko-hrvatskim laboratorijama, zatim sa dijelom crnogorskog režima koji je bio partner Miloševiću, bivših poluga KOS-a koji i dalje djeluju sa ciljem dezintegracije BiH, pojedinim “komunističkim” punktovima i naravno, mi moramo te medije prepoznati, mudro i javno obilježiti ih etiketama koje moraju biti jasne i konkretne da su to i to, Bošnjaci moraju ostati uspravni i hrabri i reći istinu u lice onima koji ih ugrožavaju.

Možda mnogi od nas pomisle da imamo previše neprijatelja, puno sabotera unutar našeg naroda, tako i onih koji bi da nas nema sa krajnjim ciljem oduzimanja naše zemlje.
Imamo jako puno neprijatelja, ne treba misliti već to znati i toga biti svjestan.

Put do koga vodi oduzimanje naše zemlje jeste eliminacija bošnjačkih vjerskih i političkih prvaka i intelektualnih elita, naravno putem medija, lažima i podmetanjima sa ciljem unošenja zabuna u našem narodu. Tako da ispada da mi nikako ne valjamo???
To je čista laž, naravno, slobodno mogu reći da smo mi Bošnjaci možda i najbolji europski narod i toga prvenstveno mi moramo biti svjesni, također ne dovoditi se u situaciju da najsedamo na vječita podmetanja kako bi nekom nešto dokazivali?

Ako vas upitam, a kome to? Razmislite duboko, da li je uopće potrebno izgubiti makar jedan sekund i pojasniti bilo što takvima? Nije, to se ignorira jednostavno.

Ne treba se plašiti, na našoj strani je pravda i istina i mi Bošnjaci nećemo biti poraženi, naša je kuća EU i kao dio nje, europskih naroda siguran sam da ćemo kroz institucije EU biti najbolji dio same EU i takmičiti se sa drugim narodima da to budemo.

Kako ćemo prepoznati ko radi na razbijanju našeg jedinstva kao temelja našeg opstanka i opstanka BiH i Sandžaka?

Formula je jednostavna:

Onaj ko udara na najjači bošnjački bedem,a to su Muamer ef. Zukorlić i Mustafa ef. Cerić, koji su najviše od svih uradili na afirmaciji Bošnjaka i uspoastave institucija Bošnjaka, stavljaju se jasno u službi onih destrukcionih snaga koje rade na dezintegraciji i razbijanju najvećeg garanta opstanka BiH i Sandžaka, a to je jedinstvo Bošnjaka.

Prema njima mi Bošnjaci ne smijemo imati razumijevanja i povjerovati kako se takvi ispadi neće ponavljati, hoće, naravno, sistematski i proračunato, kao što je to sada urađeno baš u vrijeme popisa u BiH koji bi morao biti i ostati jedina tema svakom mediju i Bošnjaku koji voli europsku, stabilnu i cjelovitu građansku BiH.
Međutim veliki broj medija radi suprotno danas, odvraća Bošnjacima pažnju na drugu stranu u vremenu kada Bošnjaci moraju biti najedinstveniji i najmudriji.

Svijet poštuje jedinstvene, pravedne i jake narode, sa njima se dogovara i kreira novi svjetski poredak. Mi Bošnjaci moramo biti pametni i ne dozvoliti više da nas prevode žedne preko vode i predstavljaju oni koji bi da nas nema i oni koji njima služe da nas nema.

Lahko je prepoznati najbolje među nama, ja sam već spomenuo neke.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Pa sta vi ocekujete???? sve Medije drze srbe i hrvate… pa to veliko oruzje danas… dok Bosnjaci nemaju njihovo Medije ( Mislim vise tv stranica itd nego hrvata i srba) mi smo na gubitak od njihovo propaganda…. sve tv programa su uticaj na nasu djecu itd… DOKLE JOS TAKO DA BUDEMO POD NJIHOVO IGRE?????

  2. dragi moj kurtoviću. kompletan uvod je istinit samo ti spominjanje imena u drugom dijelu nije trebalo odmah te je odalo na čiji mlin vodu navraćaš. opet ne želim komentarisati izjave za zukorlića jer ga ne pratim ali o lopovu nad lopovima ceriću stvarno mnogo lupaš. to što si napisao nema podršku u bih (možda skromnu od 10-15% muslimana). muslimani bih sigurno nisu uz cerića i on im je bio trn u oku. posebno u sarajevu. čovjek je narcisoidan (zaljubljen u sebe) sebičan i iznad svega stavlja lični interes.
    imam običaj nešto napisati i za muftiju zukorlića ali ponukan prije sveka smiješno i laički pripremljenim tekstovima na ovom portalu. kada bi neko ozbiljan, a ne uvlakač uredio tekstove i sam portal vjerujem da bi mnogo bolje rezultate ostvarivali. jer ne zaboravite da ima i obrazovanih i informisanih ljudi koji čitaju tekstove sa ovog portala

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.