Marković: Više miliona iz budžeta opredijeljeno za Plav

0
7

Marković na sastanku sa rukovodstvom Opštine Plav

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio na važnost stabilizacije lokalnih javnih finansija i ukazao na izdašnu podrsku Vlade kroz direktnu budžetsku podršku i investicije iz kapitalnog budžeta, koji je najveći od obnove nezavisnosti Crne Gore

Vlada je obezbijedila milion eura više iz državnog budžeta za Opštinu Plav za ovu godinu, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa lokalnim rukovodstvom.

“Došao sam u Plav da bismo mijenjali stvari na bolje i da bi Plavljani osjetili benefite Vladine politike regionalnog razvoja”, kazao je Marković.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, podsjetio na važnost stabilizacije lokalnih javnih finansija i ukazao na “izdašnu podršku Vlade kroz direktnu budžetsku podršku i investicije iz kapitalnog budžeta, koji je najveći od obnove nezavisnosti Crne Gore”.

“Imali smo veoma dobar i konstruktivan razgovor. Razgovarali smo o svim pitanjima koja su važna za Plav i za građane Plava, za razvoj opštine, za kvalitet života građana opštine Plav, o budućnosti koja je tu na dohvat ruke ili smo je već uzeli u svoje ruke”, kazao je Marković.

On je poručio i da je bilo riječi o svim pitanjima koja su opterećujuća i koja plavsku administraciju na čelu dovodi pred ozbiljna iskušenja, “a nekada i pred nemoguće situacije”.

“I zbog toga sam danas tu da na te nemoguće situacije i na ta iskušenja, koja se prije svega tiču lokalnih finansija i naslijeđenih problema u tom segmentu, nađemo zajednički dogovor i da lokalna samouprava i opština Plav prodiše, da idemo putem razvoja i da građani Plava osjete benefite dinamičnog razvoja Crne Gore u posljednje dvije godine”

Marković je istakao da će se u Plavu raditi na kapitalnim infrastrukturnim projektima i na projektima komunalne i društvene infrastrukture.

Na sastanku je saopšteno da su u toku brojni infrastrukturni projekti vrijedni preko 1,5 miliona eura.

Istaknut je značaj puteva Plav Dečani, Pav Bogićevica kao i putnog pravca od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke koji će približiti Plav centralnom i južnom dijelu države, a koji je vrijedan 11 miliona eura.

“Radiće se i na ulicama i centru Plava, radiće se na izgradnji sportskog terena za mlađe kategorije, pokrenućemo izgradnju doma starih, stambene zgrade za zaposlene u prosvjeti. Istovremeno smo danas definisali dogovor i pristup kako i na koji način da počnemo rekonstrukciju i gradnju novog puta od Plava prema Bogićevici, koji će Plav otvoriti prema Kosovu, odnosno prema dvomilionskom tržištu o čemu je na sastanku govorio i predsjednik opštine”.

“U ovoj godini ćemo imati projekat, a sljedeće godine ćemo početi radove na tom kapitalnom infrastrukturnom projektu. Istovremeno, nastavljamo odmah, čim se stvore vremenski uslovi rekonstrukciju puta Plav – Vojno selo – Gusinje. To će biti moderna saobraćajnica i vjerujem nova vrijednost za čitav kraj, a posebno za sve one koji žive na tom prostoru”, naveo je Marković.

On je, kako se navodi u saopštenju, rukovodstvo Plava upoznao sa početkom rekonstrukcije puta Podgorica – Dinoša – Zatrijebačka. “To je put od 11 miliona eura vrijednosti koji će takođe skratiti put od Plava do Podgorice za oko 120 km”.

Marković je poručio da sjever može očekivati značajne benefite i od programa ekonomskog državljanstva od kojeg će sredstva biti korišćena za izgradnju infrastrukture u opštinama na sjeveru.

Zajednički je konstatovan značaj revitalizacije i zaštite Plavskog jezera bez kojeg se Plav ne može razvijati i iskoristiti svoje potencijale.

Predsjednik Opštine Plav, Mirsad Barjaktarević, pozitivno je ocijenio ukupni doprinos Markovića razvoju sjevera.

“Vi ste prijatelj svih nas u lokalnim samoupravama i borac za razvoj sjevera”, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Plav, Šefket Jevrić.

(vijesti.me)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.