7. Oktobar 2011

Sjeverni Sandžak – Ministar za ljudska prava Milan Marković kaže da ne postoji nijedan opravdan razlog da Albanci i Bošnjaci u Sandžaku, Preševu i Bujanovcu bojkotuju popis.

“Tako dramatičan potez se povlači samo u situaciji kada su ugrožena ljudska prava nekoj zajednici, grupi ljudi, a teško je reći da je bošnjačka manjina ugoržena u Srbiji, u situaciji kada ima predstavnike ne samo u parlamentu nego i u vladi”, rekao je ministar Marković.

Marković kaže da je bojkot u Sandžaku politička tema, navodeći da su za to “više pozvani ministri iz Sandžaka, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin”.

Činjenica je da je u Sandžaku teška situacija, rekao je Marković i naveo da je teško da veći pozanvalac Sandžaka ovdje u Beogradu bude bilo ko od samih ministara iz Sandžaka i koje su sami ljudi odatle poslali da participarju u vlasti u Beogradu.

Izvor: TANJUG

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles