Manjinski akcionari bez dividende

0
8

Pljevlja – Na skupštini akcionara jučer je, kako je saopšteno, ubjedljivom većinom usvojen izvještaj o radu i poslovanju sa finansijskim pokazateljima Rudnika uglja u 2009. godini. Usvojen je i izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za prošlu godinu i izabran odbor direktora.

U Odbor direktora Rudnika uglja u Pljevljima izabrani su Paolo Rozeti, Masimo Tiberga, Masimo Angelo Sala, Milan Kastratović, Predrag Bošković, Filip Vuković i Munir Redžović. Na prvoj sjednici odbora biće izabran predsjednik, a Pobjeda saznaje da će to i dalje biti Predrag Bošković.

– Pošto skupština, iz proceduralnih razloga, nije izabrala revizora, donijeta je odluka da se shodno zakonskim propisima postupak izbora obnovi u što kraćem roku – piše na kraju kratkog saopštenja, koje je potpisao predsjedavajući Skupštine akcionara, izvršni direktor Rudnika uglja Vuk Roćen.

Nezvanično smo saznali da je skupština akcionara Rudnika trajala više od dva sata i da je najviše riječi bilo o isplati dividende. Na vanrednoj Skupštini akcionara 25. februara nagoviješteno je da će biti isplaćena dividenda manjinskim akcionarima u ukupnom iznosu od oko 1,5 miliona eura, jer se očekivao pozitivan finansijski rezultat.

Prema pisanju medija, na zahtjev italijanske kompanije A2A, uz podršku revizorske kuće „Diloit“, poravnanje dugova Rudnika sa Vladom i Elektroprivredom u iznosu od 39,9 miliona eura uvršteno je u poslovanje, pa je u završnom računu za prošlu godinu, umjesto profita iskazan gubitak od 13 miliona eura. Zato su manjinski akcionari pljevaljskog Rudnika uglja ostali bez dividende.

Italijanska kompanija A2A je najveći pojedinačni vlasnik u Rudniku uglja, sa 39,49 odsto udjela, država upravlja sa 31,11 odsto kapitala kompanije, a ostali akcionari manjim učešćem kapitala.

Izvor: Pobjeda.co.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.