Manipulacije današnjih političkih partija radi vlasti

0
14

Opće poznata stvar je da političari današnjice prodaju sve svoje moralne vrijednosti za rad ličnih ili partijskih interesa. Tako da smo do skora imali dvije vrste političara koje pokušavaju doći do vlasti na “španski” ili na “portugalski” način.

Autor: Denijal Geljić

“Španski način” je brutalan! To je sistem koji su koristili Španci prilikom koloniziranja Amerike. Upotrijebili su oružje i suočili se sa domorodcima. “Portugalski način” je trebao biti u očima domorodaca prefinjen. Donosili su im poklone, stvari koje oni nisu imali, kao što su: posuđe, evropsko bilje, mirisi, četke itd.

I Španci i Portugalci su imali samo jedno na umu: VLAST! Jedni su do toga dolazili ratom drugi poklonima. Tako i danas radi većina političkih partija. Neki dolaze do glasova prijetnjama i torturom, neki djeljenjem namirnica. I jedni i drugi misle da su oni koji ih glasaju niži sloj ljudi od njih, i za kilogram brašna, litar ulja ili prijetnjom da će neko izgubiti posao fizičkog pomoćnog radnika dolaze do vlasti.

Naravno, nisu sve političke partije takve. Znam jednu koja je zasnovana na ogorčenosti od “portugalske i španske torture”. Koju su osnovali oni koji nisu pali ni pod “španskom” artiljerijom niti su ih kupili “portugalske” rahat lokume! To su sinovi Sandžaka za koje su svi režimi mislili da će uspijeti da ih slome i da ostvare propali projekat, koji je propao još kada je napisan i “načitan”. Zadesilo ih je ono čega su se bojali. Zadesila ih je složna “vojska” intelektualaca koja ne gubi ni jednu bitku.

“Zadesio” ih je BDZ!

Autor je građanin Pljevlja.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.