23. Mart 2018

Bivši radnici FAP-a

Opština Priboj obezbedila je 45 miliona dinara za 130 bivših radnika Fabrike automobila Priboj za subvencionisanje pokretanja samostalnog biznisa, a najveći dio njih taj novac će uložiti u malinarstvo.

Sredstva u prosjeku od 250 do 300 dinara, koja bi prema najavama predsjednika opštine Lazara Rvovića trebalo da budu podjeljena danas, dobiće nekadašnji zaposleni u FAP-ovim zavisnim preduzećima i radnicima koji su decembra 2015. napustili preduzeće bez socijalnog programa, a koji su ispunili uslove konkrusa. Opština će od njih, kako je rečeno, do kraja godine otkupiti dionice koje su u procesu restrukturiranja firme dobili kao kompenzaciju za šest neisplaćenih plata u 2016.

– Nadležna ministarstva u Vladi su nam sugerisala da održimo obuke i pomognemo korisnicima, pa stoga će vam predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj predstaviti sve programe i mogućnosti za razvoj preduzetništva koji su sada dostupni, – poručio je Rvović bivšim radnicima FAP-a u pribojskom Domu kulture.

Najveći broj nekadašnjih kamiondžija koji je dobio subvencije, a koji je već prelomio kom poslu će se posvetiti, rekao je na skupu da se odlučilo da novac investira u zasade malina, dok nešto manje njih planira da otvori samostalne radnje. One koji se već bave malinarstvom Rvović je obavjestio da je Priboj, na ime pomoći za štetu pretrpljenu od prošlogodišnje suše, svakome obezbijedio po 20 dinara za predati kilogram maline.

(Blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles