Majke Rožaja: Tužilaštvo da ispita kako je Murić dobila naknadu

0
3

Foto: Aida Skorupan/Vijesti.me

Majke iz Rožaja, koje se osam mjeseci bore za svoja prava na naknadu po osnovu rodjenja troje i više djece, zatražile su pismeno od Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, da ispita Sadriju Murić, njegovu suprugu Zumretu i šefa na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, Hamida Kujovića.

“Tražimo od tužilaštva da ispita, kako je Zumruta, supruga Sadrije Murića, dobila rješenje za naknadu po osnovu troje i više djece, nakon što je njen suprug povukao izjavu, koju je dao u tužilaštvu i naknadnu izjavu u medijima gdje je prvo optuživao zapošljene na Zavodu za zapošljavanje u Rožajama, a nakon toga im se javno izvinio”, kažu majke iz Rožaja.

Navode da je Sadrija Murić u medijima i tužilaštvu kazao, da je on lično zajedno sa Rafetom Šutkovićem uz dnevnicu od 25 eura, a po nalogu zapošljenih na ovom Zavodu Hamida Kujevića i Nuha Ramovića izbacivao dokumentaciju majki iz dvije prostorije i utovarao u traktor komunalnog preduzeća.Sa njima su došla još četiri radnika ovog preduzeća koji su svu dokumentaciju bacilli na deponiji negoš.

Tada je, napominju majke, izjavio da je lično on vidio stare kartone koje su ranije koristili za prijavljivanje nezaposlenih lica.

“Ubrzo nakon njegove izjave tužilaštvu kao i izjave u medije,Sadrija Murić povlači svoju izjavu u tužilaštvu u Rožajama i izvinjava se Zavodu,zašta bude nagrađen od strane nekoga? Jer mu ubrzo supruga Zumreta Murić dobija pozitivno rješenje i prvu naknadu. Sve ovo je razlog da sumnjamo da je Hamid Kujević u dogovoru sa Sadrijom Murićem, inskrostruisao čitavu situaciju i da su svi zajedno izvršili krivična dijela koja se gone po službenoj dužnosti” , kažu one.

“Pitamo tužilaštvo u Rožajama, kako neko može da da jednu izjavu, pa da istu povuče i da drugu izjavu i da sve to ne bude sumnjivo istom? Dali je tužioc bio u saznanju da je nakon toga supruga Sadrije Murića dobila pozitivno rješenje da bi njen suprug ćutao? “, pitaju majke iz Rožaja.

Kako navode, pozvale su tužilaštvo da takođe od Zavoda za zapošljavanje zatraži dokumentaciju na ime Zumrete Murić,da ispita na osnovu kojih dokaza je dobila pozitivno rješenje i kako to nije ranije dobila, već nakon što je njen suprug povukao svoju izjavu i javno se izvinio zaposenima na Zavodu.

“Poručujemo svim majkama i njihovim porodicama, da nećemo dozvoliti da bilo ko zloupotrebljava nas majke, na osnovu naših zahtjeva, protesta i naše borbe za ostvarivanje svojih zakonskih prava, a tužiocu, da radi u skladu sa zakonom, jer ćemo se opet naći ispred Vrhovnog državnog tužilaštva, ako saznamo da bilo ko pokušava, da pravi bilo kakve konstrukcije, da bi zataškao izvršena krivična dijela a isti na sve to da ćuti”, poručile su one.

Majke iz Rožaja će, kao što su i ranije najavile, nastaviti sa protestima u petak u 12 časova ispred Zavoda za zapošljavanje u Rožajama.

(CdM)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.