9. Septembar 2010

Sjeverni Sandžak – Premijer Srbije Mirko Cvetković čestitao je danas, u ime Vlade, Ramazanski bajram muslimanskim vjernicima u Srbiji, saopšteno je.

“Želim da praznik koji proslavljate posle svetog mjeseca posta, molitvi i dobrih želja svima donese mir, sreću i jedinstvo i obnovu tradicionalnog, duhovnog i moralnog vrijednosnog sistema i principa drevne islamske religije”, naveo je Cvetković u čestitki.

On je dodao da taj praznik upućuje na njegovanje duha suživota, razumijevanje i poštovanje među ljudima, na toleranciju i međukonfesionalnu harmoniju u demokratskoj Srbiji.

“Neka dani Ramazanskog Bajrama donesu radost i napredak u vaše domove
i daju snagu da zajedno sa svojim komšijama unapređujete temeljne
vrijednosti našeg društva”, istakao je Cvetković.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović čestitao je svim pripadnicima islamske vere predstojeći Ramazanski bajram.

“Želim da ove mubarek dane provedete u dobrom zdravlju i blagostanju i porodičnom i susjedskom zajedništvu, miru i dobru”, navodi se u Mahmutovićevoj čestitki.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitajući predstojeći Bajram poželio je da predstojeći dani budu dani povjerenja, saradnje i postizanja sveopšteg jedinstva među Bošnjacima.

“Želja mi je da ovaj Bajram dočekate i provedete u miru, dobrom zdravlju, bezbrižni i sretni, da bajramske radosti podijelite sa svojom porodicom, komšijama i prijateljima”,naveo je Ugljanin u čestitki.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić je svim muslimanima u Sandžaku i šire poželio da Bajram dočekaju u sreći, miru i zadovoljstvu, sa porodicom i prijateljima.

“Ovaj praznik je simbol strpljivosti, odricanja i uči nas da bolje razumijemo naše siromašne, bolesne, stare i nemoćne, a naše duše oplemeni strpljenjem i razumijevanjem”, naveo je Ljajić u čestitki.

Predstojeći Bajram čestitali su i predsjednica Skupštine grada Borka Jovanović, potpredsjednik Tarik Imamović, predsjednik SDP-a Rešad Hodzić, predsjednik gradskog odbora DŠ-a Goran Sarić, predsjednik Stranske za Sandžak Fevzija Murić.

Bajram su čestitali i predsjednik Srbije Boris Tadić, kao i ministar vjera Bogoljub
Šijaković.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles