Mahmutović odgovara: ‘Za velike dugove garada je kriva Ugljaninova vlast’

7
3

Meho Mahmutovic.jpgNovi Pazar – Reagujući na optužbe da je aktuelna vlast dovela do pražnjenja gradske kase i štrajkova radnika, gradonačelnik novog Pazara Meho Mahmutović poručio da “Vodovod” mora da naplaćuje distribuciju vode građanima. Za velike dugove okrivljuje prethodnu vlast, na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je odbacio optužbe ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina da je aktuelna vlast nenamenskim trošenjem novca iz gradskog budžeta dovela do pražnjenja gradske kase i štrajkova radnika i poručio da “Vodovod” mora da naplaćuje distribuciju vode građanima.

Odgovarajući na izjavu Sulejmana Ugljanina povodom štrajka radnika u novopozarskom “Vodovodu i kanalizaciji”, Mahmutović je istakao da je to preduzeće u kolapsu zbog velikih dugovanja građana.

“Grad Novi Pazar jeste osnivač ‘Vodovoda’, ali ‘Vodovod’ nije budžetski korisnik, već radnici primaju plate od zarade koju ostvaruju naplatom distribucije vode”, objasnio je Mahmutović u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Kako kaže, u ovom slučaju dešava se nešto specifično samo za Novi Pazar, a to je da onaj koji prodaje vodu i ima monopol, to jest da nema konkurencije.

“Dešava se to da oni distribuiraju vodu, ali ništa ne naplaćuju, i onda traže od grada novac. Grad pomaže koliko može kroz razne sporazume, održavanje kanalizacione mreže i drugo, ali oni moraju da naplate vodu”, poručio je gradonačelnik Novog Pazara.

Mahmutović je naveo da su ove godine iz budžeta grada za “Vodovod” izdvojili 86 miliona dinara, napominjujući da to preduzeće poslednjih nekoliko godina ogromna sredstva troši za vraćanje dugova iz vremena, kako je rekao, vladavine Ugljanina.

“Za vreme njegove osmogodišnje vladavine nijedan dinar nije uložen za razvoj ‘Vodovoda’, čak nisu imali ni generalni plan vodosnabdevanja, već smo ga mi napravili”, naglašava Mahmutović, dodajući da je Ugljanin čak odbio austrijsku donaciju za buster stanicu vrednosti 400.000 evra.

Prema njegovim rečima, direktor “Vodovoda” Nafilj Sejdović za vreme Ugljaninovog mandata ostavio je milion evra duga ovom preduzeću i 400.000 evra potpisanih menica, a za to vreme u gradu je postavljena i većina divljih priključaka.

“Mi smo napravili buster stanicu, očistili cevovode od izvora prema gradu koji su se čistili prvi put posle 30 godina, i radimo novo veliko filtersko postrojenje. To su prve investicije u ‘Vodovod’ posle 30 godina”, istakao je gardonačelnik Novog Pazara.

Mahmutović je rekao i da je komisija koja je ispitivala poslovanja za vreme Ugljaninovog mandata ustanovila da je ostavio dug, kako kaže, od 20 miliona evra i da “danas plaćaju ceh njegovih dugovanja”.

“Ostavio je po četiri plate kašnjenja radnicima Gradske uprave, nije plaćao odborničke naknade, ni Gradsko veće, pa su kasnije naknadno tužbama naplaćivali dugovanja od nas”, tvrdi Mahmutović.

Kao primer da sadašnja gradska vlast plaća račune i dugovanja iz vremena kada je Ugljanin bio predsednik opštine, naveo je plaćanje izvođenja radova na nepostojećoj sportskoj sali u OSS “Desanka Maksimović” koja ima samo temelje.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

  1. Suljo nikada halal it što je počeo islamski zajednicu ko to halal i nije insan šta je ovo pre 15 dana ga predstavi ko najboljeg gradonwacalnika licemjera majko mila

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.