Lokalni javni servis bez struje i frekvencije

0
0

Rožaje – Za danas je zakazana 12. sjednica Skupštine opštine Rožaje na kojoj će se raspravljati o 16 tačaka dnevnog reda.

Očekuje se da će najviše pažnje pobuditi predlog odluke o završnom računu opštinskog budžeta za prošlu godinu kao i izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština. Na dnevnom redu je i odluka o formiranju žirija za dodjelu Nagrade „30. septembar”, kao i odluka o bratimljenju Opštine Rožaje sa turskom opštinom Buca. Pred odbornicima će se naći i odluke o određivanju privremene lokacije za deponiju čvrstog otpada, o porezu za nepokretnosti, o naknadi za korišćenje opštinskih nekategorisanih puteva i putnog zemljišta kao i odluke o finansiranju političkih partija i o oslobađanju plaćanja obaveza po osnovu poreza na poljoprivredno zemljište za ovu godinu, te o izmjenama i dopunama lokalne studije lokacije „Baza”.
Po svemu sudeći današnje zasjedanje lokalnog parlamenta neće prenositi Radio „Rožaje”, pa je pitanje da li će opozicioni odbornici prihvatiti da rade ukoliko ih građani ne mogu čuti u direktnom prenosu. Lokalni javni servis više od devet mjeseci ne emituje program, a angažovan je samo u vrijeme prenosa sjednica lokalnog parlamenta. Kako je saopšteno iz Službe predsjednika opštine, Radio „Rožaje” duguje ukupno 17.000 eura. Dug prema Radio-difuznom centru Crne Gore iznosi 7.000 eura, dok račun za struju dostiže cifru od 10.000 eura, zbog čega je ovaj medij isključen sa mreže. Po nezvaničnim informacijama „Dana”, Javni servis je zbog duga ostao i bez frekvencije.
– Za rad radija prošle godine je iz budžeta izdvojeno 111.460 eura, dok je za ovu planiran iznos od 130.000 eura. Obaveza menadžmenta je da stvori pretpostavke da u što kraćem roku otpočne sa radom – saopštila je Aida Dedeić iz pi-ar Službe predsjednika opštine.
U Javnom servisu je zaposleno 13 radnika na neodređeno i jedan na određeno.
– Naša procjena je da ima viška radnika i da je menadžment dužan da izvrši reorganizaciju kako bi u granicama raspoloživih sredstava mogao uredno da obavlja informativnu djelatnost zbog koje je osnovan – saopšteno je iz Službe predsjednika opštine.

Izvor: Dan.co.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.