Ljajićevi Srbi u Skupštini brane “Rašku oblast, srpstvo i vjeru” od Zukorlića

3
6

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije dr. Jahja Fehratović danas je u Skupštini Srbije govorio o kriminalu u Sandžaku. 

Dr. Fehratović kazao i da su ranije tvrdnje predstavnika SPP-a pokazale tačnim kada se radi o akciji uzimanja novca od građana a koju su sprovodili predstavnici SDP i SDA u sandžačkim gradovima, a pretežno na Pešteru. Dodao, da su se u javnosti počele pojavljivati priznanice sa pečatima lokalnih samouprava koje su jasan dokaz reketiranja građana.

“Pozadina toga jeste što se time narušava sistem pljačke građana uzimanjem novca od njih za izgradnju puteva, a što lokalne vlasti Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina već decenijama rade u Sandžaku. Kada je to spomenuto ovdje u Skupštini, premijer i ministri nisu mogli vjerovati, međutim sada su se pojavile i priznanice na kojima su pečati jedinica lokalnih samouprava i njihovih organa kojim se potvrđuje da je od građana uziman novac za izgradnju puteva, i tu se radi o višemilionskim ciframa. I izgrađnja pešterskog puta bila bi zaustavljena da je isti pod ingerencijama loklanih vlasti, na sreću on potpada pod brigu države i lokalni šerifi nisu mogli zaustaviti radove. Ovo je organizirani kriminal čije su žrtve napaćeni i ojađeni stanovnici Novog Pazara, Tutina, Sjenice i drugih gradova. U tom kriminalu učestvovuju i Ljajićevi i Ugljaninovi kadrovi i njihove lokalne vlasti, e zato se ovih dana pokušavaju velikonacionalnim temama, spinovanjima i neistinama vaditi i skrenuti pažnju sa sebe i svog kriminala. I to se mora zaustaviti.”

Dr. Fehratović ponovo upozorio da veliki broj kladionica i kockarnica nelegalno rade u blizini obrazovnih institucija čime dodatno uništavaju omladinu u Sandžaku. Kao primjer naveo da u samome centru Novog Pazara u lokalu bRasima Ljajića, posluje jedna velika kockarnica.

“Kada su u pitanju kladionice i kockarnice, to je jedna od najvećih pošasti koja je u ekspanziji u našem društvu. Pogotovu što su vlasnici tih objekata osioni, zaštićeni pojedinim dijelovima loklanih tužilaštava i sudova, pa ne poštivaju zakonsko propisana odstojanja od obrazovnih institucija, kao ni vjerskih objekata. Mi smo predvodili građane u pokušaju zaustavljanja ove bahtosti i prikupili peticiju od preko 10.000 potpisa koju smo predali nadležnim ministarstvima. Ovdje se moram posebno zahvaliti ministru Šarčeviću koji je lično primio peticiju građana Novog Pazara i iskazao spremnost da onoliko koliko je u njegovoj nadležnosti pomogne. Međutim, problem je u tome što poreska uprava u čijoj je nadležnosti do sada bio nadzor legalnosti rada kladionica i kockarnica nije na terenu dovoljno radila, a isto tako i, kao što rekoh, sprega politike i pojedinih dijelova policije, tužilaštva i sudova. Tako da danas imamo još veći broj kladionica i kockarnica koje nelegalno i suprotno zakonu rade u blizini obrazovnih institucija i dodatno uništavaju našu omladinu. Posebna ohrabrenja takvom ponošanju daju poltičari, koji na direktan ili indirektan način i sami učestvuju u promoviranju istog i ohrabruju te ljude. Kako drukčije da komentiramo činjenicu da u samome centru Novog Pazara u lokalu brata poptredsjednika Vlade Rasima Ljajića, posluje jedna velika kockarnica i kladionica, na čijem je izlogu prilikom otvaranja stajao natpis Cosa Nostra! Ili da gradonačelnik Novog Pazara otvara sportsko igralište Mocart i time pormovira ovu kockarnicu.”

Na ovo izlaganje reagovali su narodni poslanici SDPS-a Rasim Ljajića koji su pokušali da odbrane svog šefa tako što će promijeniti temu, krenuvši u napad na akademika Zukorlića, vjeru i obrazovanje.

Nije izostala ni reakcija dr. Fehratovića koji je im je poručio da neće odustati od borbe protiv kriminala u Sandžaku, te da je je poslanicima SDPS-a preče da prvo očiste svoje dvorište i iz stranke uklone one koji su uhvaćeni tokom izvršenja kriminalnih radnji.

izvor: SANA

 

Dr. Fehratović u Skupštini – Zaustavimo kriminal u Sandžaku!


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.