6. Februar 2016

Socijalisti i  novosrbijanci  zajedno na izbore

Srbija – Da čarke između socijalista i naprednjaka nisu slučajne i nisu samo dio predizbornog marketinga već se pokazuje i na lokalu.

Vladajući SPS u Valjevu pravi „novi DOS“ za predstojeće lokalne izbore, a posle bivših odbora partija Mlađana Dinkića i Rasima Ljajića, sa socijalistima će na listi biti i eksčlanovi stranke Velimira Ilića.

UG „Novosrbijanci“, nekadašnji članovi Nove Srbije, nisu kolektivno priješli u SPS, ali su objavili predizbornu koaliciju sa socijalistima. Marko Živanović, njihov predsjednik i član Gradskog vijeća, objašnjava da je zajednički nastup na lokalnim izborima logičan nastavak dobre saradnje na lokalnom nivou protekle četiri godine.

– Sada je u SPS-u mnogo mladih ljudi, koji nisu ideološki vezani za period devedesetih i socijalisti su jedina partija u gradu koja je izašla sa nekim novim, mladim ljudima, kojima ću ja svojim iskustvom pomoći – kaže Živanović.

Pre njih, u SPS su priješli članovi Gradskog odbora SDPS-a, odbijajući naređenje stranačke centrale da se priklone SNS-u, a potom i kompletan odbor ugašenog URS-a. Iz sadašnje vladajuće koalicije, praktično, na budućoj izbornoj listi SPS-a sada samo fale Pokret za Valjevo, nekadašnja Nova demokratija sa jakim uporištem u gradu u kojem je i osnovana, te DSS.

– Sasvim je očekivano da SPS pravi „novi DOS“ ili, kako se već u gradu naziva – „jedna lista protiv vučićista“. Da lokalni idu bez republičkih izbora, SPS bi bio favorit, s obzirom na to da u trku ulazi sa pozicije vlasti i za najvećeg rivala ima prilično razjedinjeni odbor SNS-a, koji je u jednom trenutku bio čak i raspušten. Ovako, socijalistima protivkandidat neće biti neko od lokalnih naprednjaka, već ime lidera SNS-a na glasačnom listiću, pa je njihov „odgovor“ u okupljanju ostalih stranaka na jednoj listi – priča izvor „Blica“ upućen u lokalnu političku situaciju.

Sami socijalisti negiraju da stvaraju „izborni front“ protiv bilo koga, ali poručuju da će javnost tek saznati s kojim je sve strankama dogovorena saradnja.

– Ovo je okupljanje različitih ljudi koji mogu da nam pomognu u realizaciji boljeg života za Valjevo. Centrale veoma vole da se mešaju u lokalnu politiku, ali mi smo pokazali da smo dosta autonomni. Nas zanima naša, valjevska priča i zbog toga ne pravimo front, već što širu koaliciju – objašnjava potpredsednik SPS-a Đorđe Pavlović.

Izvor: Blic

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles