26. Septembar 2015

Srbija, HR – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će “neko plaćati penale i kazne za zatvaranje granica”.

On je ukazao da je šteta srpskih privrednika ogromna, ali da će se to tek znati kada se vidi koliko robe nije isporučeno i koliko ugovora nije ispoštovano. Ljajić je rekao da je moguće da će srpski privrednici zbog štete nanijete zatvaranjem hrvatskih granica potražiti pravdu pred hrvatskim, ili međunarodnim sudovima.

Govoreći o šteti zbog zatvaranja granica, Ljajić je ukazao kako su štetu pretrpjele i okolne zemlje, jer je, kako kaže, više od 100 turskih i 150 makedonskih, grčkih, bugarskih kamiona bilo blokirano u koloni.

“Hrvati procjenjuju da je njihova šteta bila oko milion eura dnevno”, rekao je Ljajić.

On je na RTS-u kazao i da ne očekuje da će Hrvatska ponovo pokušati da blokira granice, kao i da je na odluku o otvaranju srpsko-hrvatske granice najviše uticao pritisak iz Brisela.

Ljajić je istakao kako su se u Hrvatskoj prvi put vidjele reakcije da se ukine nerazumna blokada Srbiji.

“Srbija je imala potpunu i nepodjeljenu podršku susjeda”, naglasio je Ljajić. Prema njegovim riječima, otvaranjem granica je izgubila politika inata, a bitku dobila izbalansirana politika.

Ljajić vjeruje da je ovo posljednji pokušaj da se blokiraju granice i dodaje kako je ovo Milanovićev auto-gol jer je cijela akcija, kaže, izvedena zbog unutrašnjopolitičkih razloga.

“U Hrvatskoj ako pričate protiv prvog susjeda dobijate poene”, ocenio je Ljajić, koji smatra da će Srbija i dalje biti predmet političke kampanje kod susjeda.

(sandzakonline.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles