26. Oktobar 2017

Narodni poslanik Muamer Zukorlić predsjednika Vlade Srbije i ministara zatražio odgovore na pitanje zašto su regionalni putevi su Sandžaku su ubjedljivo najgori putevi u cijeloj zemlji. On je podsjetio na 2010. godinu i posjetu g. Erdogana i obećanja Tadića i Ljajića da će putevi Novi Pazar-Senica-Tutin biti rekonstruisani ali da do toga nikada nije došlo. 

Odgovarajući na pitanja narodnog poslanika Muamera Zukorlića, ministar Rasim Ljajić označio je Tursku kao krivca za loše puteve u Sandžaku, zbog zahtevanja visoke kamatne stope. 

“Tačno je da smo 2010. godine obećali rekonstrukciju puteva Novi Pazar-Senica-Tutin i projekat je urađen ali je problem nastao prilikom finansijske konstrukcije. Turska je postavila previsoku kamatu na kredit. Ona je u tom trenutku bila oko 6,5% što je bilo previše. Također, Turske je zahtjevala da radove izvode turske kompanije. To su neki od razloga zbog čega nije došlo do realizacije ovog projekta” kazao je Ljajić.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, odgovarajući na isto pitanje, rekla je da se u poslednje tri godine u saobraćaj uložena značajna sredstva.  Ona je dodala da se tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana razgovaralo o kamatnim stopama i da je za nas neprihvatljivo da one bude u visini od 6,5 ili 5,5 odsto.

„Imamo obećanje da je kamatna stopa ispod 2,5 odsto, to ćemo sačekati. Čekamo pregovore i očekujem da ćemo kao država moći da garantujemo kredit za dalje ulaganje u puteve”, rekla je Mihajlović.

Zukorlić tražio izvještaj od Vlade – Obećani putevi, zločini u Sandžaku i pitanje iseljavanja!

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles