7. Decembar 2018

Ministar trgovine Rasim Ljajić očekuje da se na sastanku Stalnog odbora za sprovođenje i pridruživanje takozvane Republike Kosovo EU 17. decembra, jasno kaže da mjere Prištine o taksama nisu samo diskriminatorske, već da treba da budu povučene.

Ljajić je rekao da će na tom sastanku biti razmatrano kako se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sprovodi i implementira.

On je istakao da je dosta bilo apela i da EU jedina ima mehanizme, ne samo da vrši pritisak, već i da zaprijeti ili prekidom, suspenzijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ili drugim aktima.

„Ovo je prilika jer će se na jednom mjestu naći predstavnici Prištine i članice EU, i ako se to ne riješi, ovo će biti presedan koji će i drugima postati model“, rekao je Ljajić.

Govoreći o protestima Srba na KiM, ministar je rekao da je važno da ostanu mirni i da bi najveća opasnost bile kontramere. „Ovdje nema dvije strane, već jedna koja krši sporazume i druga koja je žrtva“, istakao je Ljajić.

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles