Ljajić napao Vučića – Dopustio je Zukorliću da ojača

95
101

Sandžak – Izbori koji su održani prije sedam dana pokazali da je Muamer Zukorlić najznačajniji politički faktor u Sandžaku obzirom da je na Parlamentarnim izborima dobio preko 32.000 glasova podrške što je za dvije hiljade više od Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića.

 U strahu od jačanja Zukorlića i njegovog učešća u Vladi, Ljajić pokušava za svoj izborni neuspjeh okriviti Aleksandra Vučića. Ljajić je preko portala Glaspazara koji je pod kontrolom njegovog poslušnika Elvedina Mavrića, poručio da su Vučićevi ljudi, mimo protokola i dogovora, na završnom mitingu intonirali himnu “Bože pravde” i na taj način uticali na slabljenje SDP-a.

Ljajić se nakon izbornog rezultata našao u nebranom grožđu obzirom da je Vučiću samo iz Novog Pazara obećao oko 30.000 i na osnovu toga za svoj SDPS dobio 10 mandata na listi SNS-a. Izbori, međutim, pokazali drugačije SDPS je u svim sandžačkim gradovima zajedno dobio jedva 30.000 glasova iako se u dva najveća grada nalazio na vlasti. 

Rasim Ljajić je u više navrata tokom predizborne kampanje izjavio da ako osvoji manje od 50%, neće više biti ministar u Vladi u Srbije. Ako je vjerovati posljednjim informacijama Ljajić će prvi put posle 16 godina ostati bez ministarskog mjesta. 

1517513_912754342070841_2546450606561059681_n
                                                                   Foto: Elvedin Mavrić i Rasim Ljajić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

95 KOMENTARI

 1. to kmecu beskicmenjaci koji zive na toj rani. muslimani samo kazu ELHAMDULILLAH I NIKAD VISE….Allah nas je opametio tim dogadjajima, uglavnom nas koji posjedujemo razum. vlah je uvijek bio i bice dusman muslimanu

  0

  0
 2. Словени су се досељавали на Балкан од 4. века, насељавање је завршено са 7. веком. Тада су се и Срби, као део Словена населили на Балкан. Затекли су цивилизацијски развијеније друштво од словенског (Словени нису имали грађевина, већ шаторе, док Римљани, Византици као староседеоци Балана имали насеља од тврдог граћевинског материјала, имали своју јенобожачку религију, писмо, уметност и друге вештине и Срби су примали многа цивилизацијаска достигнућа Византинаца/Римљана, начин обраде земљишта, занате, писмо, језик. На крају су до 9. века примили хришћанску веру, једнотеистичку религију, а били су многобожци.) Срби нису имали државну организацију, већ племенску, али да би опстали у новој средини племена су се груписала, ујединила, насељвала равнице поред река, жупе, и полако уређивали међусобне односе облика примитивне државе. У средњем веку су створили више српских држава од Јужне Мораве до Цетине: Рашака, Диоклитија, касније Зета, Травунија, Хум, Неретљансу, Паганију, Босну. Старешине српских држава су поствљали Ромеји/Грци, архонте – кнезове, а како су се државе територијслно шириле мећусобним ратовањем и против Византије, онда су старешине били жупани, такоће ромејски намесници. Ни једна држава није била самостална. Поделом хришћанске цркве на истичну и западну (православну и католичку), Срби од Улциња до Цетине су примили добровољно хришћанство католичког облика, а на истоку хришћанство православног облика. Подела на две верске варијанте је био извор ратних и политичких сукоба, јер је православље хтело да надјача католичансто и обрнуто. Па чак Стефан Немања који се родио у 12. веку у Рибници, Подгорици ( данас постоје остаци града у Рибници), се крстио католичким обредома, а кад се његов отац вратио у Рашку крстио се у Петровој Цркви православним обредом. разлози за то су биили политички, а најснажнији утицај на Србе је имала Византија, која је била цивилизацијиски узор. И данданс има много грчких речи у српском језику, а нарочито у старословенском црквеном облику српског језику, текстови уз фреске су писане или чисто грчким алабаетом или мешавином грчаког алфабета или писмом Ћирила и Методија који су створили прву ћирилицу.
  Постојало је више српских династија пре Немањића чији су преци од Бодина. Немања је пре доласка на челу Рашке као жупан живео у Топлици, а дворац му је био у Прокупљу, први је почео да подиже манастире по узору на византијске (Света Богородица и Свети Никола код Куршумлије), проширио своју државу према југу до Дрима и Пилота, на истоку до Лесковца (Загрлата) северу до Запдне Мораве и на зашаду до Лима, осносно до Цетине. Свети сава је био на челу Хума. После неуспеле битке у долини Јужне Мораве Византија признаје самосталност Рашке око 1183. године, грчка црква се потискује српским свештеницима, створена је знатно јака војска, држава је имала своје уређење и извесно законодавство мешавиона грчког и старословенског, није више ратовала за рачун Византије, већ чак против Византије. Немањина држава на овом простору се звала Рашка, а средиште Рашке је била Рашка област са престоницом Расом у долини реке Рашке. По Јованки Калић, Олги Зиројевић , Хазиму Шабановићу, Милошу Ђурићу Рас је био баш на месту данашњег Новог Пазара. Турци су му само променили име из Шехер Рас у Шехер Базар, јер је постојало развијено трговиште у подграђу. У центру Раса, Новог Пазара, на месту где се налазио хотел Београд биал је џамија која се срушила од дотрајалости подигнута на темељима Цркве – манастира Свете Богородице у коме је била калуђерица Ана – Анастасија, супруга Стефана Немање, о чему пише Свети Сава у Житију Стефана Немање. При копању темеља за хотел Београд – сада Исламски факултет је пронађена мермерна плоча са подацима о тој цркви. Иначе Евлија Челеби каже да је у Новом Пазарзу – Расу било 7 цркава. Рас је био отворен град, није био опасан зидинама, јер је на оближњим брдима имао градове уитврђења која су постојала пре Немањића (Бело- Подбијеље, Градина Постење, брду у Цоковићу, Градина на Пазаришту, Градина у Шароњама).
  Немањићка држава се ширила према југу и северу, западу, а на истоку, а за време Цара Душана који је имао више престоница од Призрен Скопље, Серез, држва је била скоро на целој територији Грче и прогласио се царем Срба и Грка и спремао се да освоји Константинопољ, али је 1355. изненада напрасно умро, досад непозат узрок смрти.
  У Расу је живела Немањина породица у дворцу у Дежеви у близини придворске Саборне цркве Немањића и Краљеве чесме. Ту се се родио и Свети Сава којег су неговале дадиље у његовој палати, а родитељу га повремено обилазили да провере како напшредује ( Доментијан).У Расу се родило, крстило 7 српских краљева, а неки су ту и схрањени – краљ Драгутин и краљ Урош Први и краљица Ана Дандоло. Краљеви рођени у Расу: Стефан Првовенчани, краљ Радослав, краљ Владиславм и краљ Урош први (браћа), краљ Драгутин, краљ Милутин и краљ Стефан Дечански. Овде је створена рашанска цивилизација која је темељ српске државе. На овом простору је 1500 археолошких остатака (градова,, утврђења, двораца, гробаља, манастира, цркава, насеља, рудокопа, трговишта , неком од текстова ће бити детаљнији подаци).
  Од Косовског боја Турци полако освајају Србију. Рашку област, Стару Србију су освпојили 1455. године,( (66 година) а цеклу Србију 1459. године, после 70 година од Косовског боја.
  Ужа Србија је ослобођена од Турака у 19. веку, прва половина, Нишко топличчки део у другој половни 19. века, а Рашка обалст (Стара Србија – Стара Рашка, Косово и Метохија и Скопско тетовска Македноја ) у 20. веку 1912. године, пре 103 године.
  Генерал Михаило Живковић је врати муслимане 1912. године које су Турци повели са собом за Турску. Тако је у Рашкој области остало муслиманско становништво.
  О турском режиму, управи, исламизацији Срба, привреди у другом неком тексту.
  Кад упознамо историју Србије, посебно Рашке области, неће бити неспоразума и кривог тумачења чињеница. Срби и муслимани морају живети у слози у Рашкој области као браћа, а никад једни протв других или на штету једни других. Мислим да то није само моја жеља, већ и свих разумних Срба и муслимана, или ако хоћете Бошњака.

  0

  0
  • Znaci D N hoce da nam kaze da je stefan nemanja prodao veru za veceru?

   Sto se tice slovenskih doseljenika – njih redovno zovete srbima – ali sta je sa staresedeocima? Nisu se sloveni naselili na pustu ledinu vec na ovaj ili onaj nacin stopili sa lokalnim stanovnistvom. Zbog toga se nakon naseljavanja srba na ova podrucja nemoze govoriti o svom stanovnistvu kao srbima vec jednom mjesavinom naroda koji uglavnom govore slovenske dijalekte. Pojam nacije je inace nepoznat do francuske revolucije….

   0

   0
   • jeste to vazi za ostale nacije ali bosnjacka nacija je postojala jos prije 2000god kad je kraljica teuta osnovala teutin 😉

    0

    0
   • Немам намеру да исправљам било чије мишљење. Неко прича намерно погрешно, неко се едуковао из диригованих књига, неко из чистих фалсфиката. Истоијски галијамтијс је велики и дуготрајан, али неке чињеницу апсолутно су тачне. Чије су цркве и манастири на простору Рашке области, чија су средњевековна гробља као оно у селу Љуљац, око 400 споменика типа рибља леђа, пирамида и други облици. Да ли су Срби постали од Бошњака или Бошњаци од Срби, или је то један исти народ са двије вере а једног језика.

    Имена река су углавном римског порекла: Ибар, Тара, Лим, Дунав, али места су српског поркла. Кад су Срби освајали Балканско полуострво нису знали како су се звали градови које су рушили, и двали су им српска имена, али реке нису могли да руше а за њих су занали како се зову много раније и нису им мењали имана (Тара= Аутаријати). Римљани су затекли староседеоце Аутаријате, Дарданце, Илире, а Словени су затекли Ромеје/Римљане и Грке, а народи пре њих су били малобројни, или су населили шуме и бавили се сточарством.
    Али сигурно је да да пре доласка Турак на Балкан није било становника исламске вероисповести, а Срби су били већински народ. Чак у Босни су били Словени = Срби, избегли богумили, хришћанска секта која је била мешавина многобожачке вере и хришћанства која је подривала власт због чега их је Стефан Немања протерао из Рашке. Ови богумили нису били убеђени хришћани, за њих су се отимали католици и врло лако су примили ислам. И сад идеологија која је настал пре 2000 година – хришћанство и ислам који је настао касније и даље имају снагу да деле народе и да их сукобљавају. Питање – да ли смо ми дебили да не видимо погубност ови идеологија, односно штетност клера било које вероисповести. Ове идеологије су побиле више људи но сви освајачки ратови, но епшидемије заразних болести. И дан данас људи иду на губилишта својом вољом коју су им одредиле ове идеологије (Сирија). То је трагедија и једних и дриухих, наша заједничка .
    Истинита анегдота: кад су усташе бацали Србе у јаме Пребиловаца потерали су сво становништво – одрасле, децу, старце. У колони је била једна баба која се једва кретала и заостал ја за колоном. Усташе су завршиле са погубљењем Срба и враћали су се и сретну бабу на пола пута од јаме Пребилоца како се једва креће. Усташе нису хтеле да се враћају због бабе и поштеделе су је. Суштина је – народ сам срља ка своме губилишту. Овде многе супростављене дискусије су жалосна чињеница и са другим квалификацијама које не спомињем, јер не желим да било кога увредим.

    Веома бих се радовао кад би се сви стидели својих заблуда и незнања или намерних и злонамерних измишљотина. Но народу се не може много помоћи јер не може се помоћи оном ко не дозвољва да му помогнеш.

    0

    0
  • malo si pobrkao loncice,historicaru.
   pusti se historicara koji se drze mitova .
   doduse ako znas samo cirilicu sve je uzaludno.

   0

   0
   • @DN-Interesantno je da svoje Stravicne Natuknice o Historiji usmjeravas protiv Bosnjaka sa kojima -kobajagi zelis imati -ZLATNE -odnose!Odgovori -molim Te-ko su ovi na koje aludiras -kad kazes da :
    -neko prica namerno pogresno,
    -neko se edukovao iz pogresnih knjiga,
    -neko iz cistih falsifikata!?
    NIJE VALJDA DA …pobijas samog sebe srbine….!Unatoc svemu DAJEM Ti KREDIT jer si UMEKSAO TEORIJU DA -srbi nisu nikakav NEBESKI NAROD
    VEC IH -LOZA-KACA ZA -m a j m u n a !!!

    0

    0
  • Historija ili ıstorija je nauka o povjesti.

   Kod tebe je nauka mitovi i gledamje sa jednog prozora ili ugla.

   Ovako ali detaljnije pise SANU ne u ciljı historijske istine, vec dnevne politike i vjekovnog stremljanja o nekom nebeskom narodu i njegovom apriori pravu na ove prostore

   Prema njima ostali ne postoje, ili su doseljenici uljezi strana tijela ili su nastali od nebeskog naroda.

   0

   0
  • Ti tzv sloveni su se genetski stopili sa ilirima, a u etnoloskom smislu zbog ljepote tih slovenskih zena su se dobrim dijelom iliri transformisali u slovene…tazbina je bila jaka stvar i u to vrijeme.

   0

   0
   • svi su iliri, slovena uopste i nema na balkanu hahaha 😉 ovaj pretvori sve u bosnjake i ove moje iz rijeke crnojevica,jos malo ce bit da su cetinjani busnjaci 😉

    0

    0
  • manojlovic kaze da srbi uce istoriju od guslara takodje basara kaze da je istorija srbapuna mitologije i nebuloza koje su opjevane u guslama….toliko o istoriji

   0

   0
  • E, vala srbine ti nam ispisa i ove guslareske veliko-srpske bajke a nikako da ovarises istinu . No srbi su poznati po tome u celom sveti . Jedino sto si tacno napisao to je : tada Srbi nisu imali drzavu a vala ni sada je nemaju . Za belaja nemaju ni ustav . Srbi nikako da odustanu od ideje da je Balkan Srbistan . I jos uvek se drzite one vas da trecinu Bosnjaka pobijete , trecinu raselite i trecinu da pokrstite . Za ovu zadnju trecinu ne morate se sekirati , oni se sami sa presimom pokrstili . Jednu trecinu ste resili .

   0

   0
 3. Nazalost administracija mi ne dozvoljava da odgovorim ovom Д Нu!

  Ukratko (ako ovaj post prodje) za Bosnjake je od strateskog znacaja da Putler nikako ne pusti Srbe iz LGBT zagrljaja.
  Tako ce Evropa imati sasvim dovoljno razloga da u datom momentu usreci Srbe, onako kako ih je dva puta usrecivala u XX vijeku!

  0

  0
  • Mogu da zamislim kakve si sve bisere napisao u korist BDZ-ea pa šteta što nismo čitali.
   Tvoja opsesija je naš ex-Mufty i samo njega perfidno napadaš i kritikuješ “argumentima” koji nemaju ni a od argumenata. i to radiš godinama u nazad.
   Budi fer pa ostavi link gde si nešto tačno napisao o BDZ ili o Mufty.

   0

   0
 4. U Sandzaku oko 200 ~ 250 hiljada Bosnjaka
  (Prema nekoj,ko zna cijoj statistiki)

  Jos toliko je najmanje u dijaspori !
  Vec treca i cetvrta generacija su postali punoletni ljudi ,
  ( vecina ima srbijanski pasos )
  Bosnjaka Sandzaklija po Evropi .

  Hajde nek se raspisu u Leto – Juli Avgust izbori ,
  kad su skolske ferije i ljudi dodzu tamo pa da vidis koja je to moc .
  A dijaspora je 99% za muftiju i to zna svako !

  0

  0
 5. Nemam ni vremena ni Volje DN da ti otpisujem i pisem po hiljaditi put utvrdjene historijske cinjenice a ne nebuloze kao ti – da su sve crkve u Sandzaku izgradjene na porusenim sakralnim objektima koji su pripadali domicilnom stanovnistvu, da je pravoslavlje SERVima naturila Vizantija, da kanonski ne postoji srpska pravoslavna crkva vece BUGARSKA pravoslavna crkva od koje je NA PEVARU Rastko Nemanjic odvojio jedan deo i zato je proklet od Homentijana (prva kazna je stigla na Marici gdje je jedna IZVIDNICA turske vojske brutalno izmasakrirala basibozuk koje je predvodio Vukasin), da ne postoji „srpski“ jezik vec TORLACKI a da je aktuelni „knjizevni srpski jezik“ ekavizirana varijanta BOSANSKOG jezika, da o vasoj tapiji nad Sandzakom dovoljno govore toponimi Tutin (Teutin grad), Pruzanj (Prush-i), Kolasin (Shen Kola), Tara, Ibar (i bardh – bijeli), Rashka (Arsa , rrasa), Lim ( lym – rijeka), Vapa (vapa), Peshter (suva visoravan)……………i “srpska” prezimena Gjinovic (Gjini), Shoc, Suskovic (Shusha), To(m)ljenovic (Tola), Gjushic (Gjysha), Tanusevic (Tanushi), Troshanovic (Troshani), Godenovic (Goda), Dosevic (Dashi), Domanovic (Domani), Dacic (Daci), Guribradic (Guribardhi)……..da su savremena antropogenetska istrazivanja pokazala da 50% danasnjih Srba ima altajsko-anadolsku genetiku (sto se drasticno razlikuje od bosnjacke genetike)……………..

  0

  0
  • Trebao si prosirit tu materiju o porijeklu srpskih prezimena jer je jasno da nemaju autohtonost na Balkanu…Skodric od Shkodre….Sokic od Shoku…Kastratovic od Kastratija…Krasnic od Krasnicija i tako dalje i nadopunit time da starosrpska imena nemaju nikakvo znacenje na bilo kom slovenskom jeziku…ali albanski im srce para.

   0

   0
   • ….a tek “najveci” “Srbin” danasnjice Matija Beckovic potomak posrbljenog Becira Agovica,……… pa izdajnicko kopile Njegos, pogledajte biografiju njegovih roditelja, vele “jako se malo zna”…..otac mu je bio pravoslavni Bosnjak iz Katica u Lasvanskoj dolini, a majka Bosnjakinja katolicke vjere Franciska iz Turbeta.
    ….ako se vec pozivaju na historijsko pravo, treba da znaju da ih nije ovdje djavo donio na pustoj zemlji vec NASOJ. Uostalom sto ne dozvole arheoloska iskopavanja na Arsi, i sto su pravili fabriku na arheoloskom lokalitetu koji bi jasno pokazao ko ima historijsku tapiju na Sandzak….

    0

    0
  • Kako vidim imas itekako vremena i volje da pises gluposti i siris mrznju jer od svih komentara pola su tvoji.Pravis se veliki vernik i patriota a nick Amer…ameri su najjvise zla ucinili muslimanima a bogami i bosnjacima i nece se smiriti dok islam kao i sve ostale vere ne nestanu.A o tom tvom bosanskom jeziku necu da govorim jer je on politicki,nemate vi ni jezik ni pismo nego ste prisvojili od srba,kulturu ste prihvatili od turaka kao i veru koja pre dolaskom osmanlija nije na ovim prostorima bilo.Kao sto vidis kompletno ste plagijat. O crkvi mogu ti reci da je bugarska crkva dobila autokefalnost od srpske zato danas bugari slave Svetog Savu.O tim prezimenima si u pravu ali radi se o nasilnoj albanizaciji srpskog stanovnistva gde su srbima menjali imena i prezimena,veru,jezik…. koji zive na severu albanije(ako nisi znao veliki broj srba zivi na severu albanije samo su ugnjetavani i nije im dozvoljeno da se izjasnjavaju kao srbi,da govore srpski jezik….)Tebe ovde niko ne ugnjetava a opet lajes na ovu drzavu i narod.

   0

   0
   • To da mrziš i da ćete sve proterati odavno nam je jasno. Zato i nećete dobiti autonomiju. Jasno?

    0

    0
   • Za [email protected] . Ovaj jezik koi se danas govori u srbiji je bosanski jezik i njega je napravio karadzic vuk . Taj jezik je vuk pravio u Sarajevu i Becu a ne u srbiji . Taj nazovi vas jezik se govorio u Hercegovini i sevreu C. Gore . Dosljavanjem naroda iz tog dela Balkana na prostorima danasnje srbije i uz pomoc vuka karadzica vi ste dobili bosanski jezik . Vas srbijanski jezik se jos govori u crkvama i to je taj vas kako nazivate srpski jezik . Oko save ( rastka nemanjica ) ; poznato je i srbijanskoj istoriji da je bio prognat od strane svoga oca i krsten kao katolik a ne kao pravoslavac . A sto se tice vas srbijanaca i ostale balkanske pravoslavne boranije svi ste vi na silu pokrsteni od strane Rima , Dubrovnika i Konstantinopola ( danasnji Istanbul) . Znaci sve vase je laza i prevara i sve tudje, nista vase. I sajkaca vasa kapa kojom se ponosite nije vas nego je to persijska cobanska kapa . Na Google se mozes naci ovo sto sam ti napisao . Jos ,srbijanci kazu da su Sloveni ?????? Pogledaj malo genetiku pa ces se sam sebe stideti ,jer ste vi mesavina Turaka , Vlaha , balkanskih starosedeoca i u zadnje vreme mono se mesate sa Romima vasom bracom, primer: Beograd , nesto ste mi nogo garavi za Slovene ( bledolike ).

    0

    0
  • Znas li kad cete dobiti autonomiju?NIKAD.Sto se tice proterivanja ja ipak mislim da ce se bas suprotno desiti.Mrzim i ja vas mnogo vise nego sto ti mislis i samo cekam priliku da…..znas vec sta (genocid)

   0

   0
 6. Ovaj što pise povelik članak nijebaš u pravu. Nešto je pogodio oko Prasima-srpskog vazala pa i o politici srbije da nije nezavisna, ali je zaboravio da kaze da je uticaj ruske pravoslavne crkve presudan. Ta crkva to ostvaruje preko srpske pravoslavne crkve. Ali u politici se nikada realnosti ne trebaju prinati kao nešto trajno. Politika je dinamika i mnogo toga se kroz istoriju promijenilo i ako je realnost bila drugačija.
  Pogledajmo samo sport. Autsajderi postaju prvaci-nisu priznali realnost koja je u određenom trenutku bila protiv njih. Tako će i ova naša borba za prava Bošnjaka ugledati svetlo dana i ako je trenutno realnost nepovoljna po nas, jer nas vodi jedan izdajnik (16 godina)

  0

  0
 7. samo se ti tesi raska oblast ovo je Sandzak de facto a uskoro i de jure,jel Kosovo jos na vremenskoj prognozi?hahaha volis nesto prasima a,e pa imate i vi prasima u vidu vucica jel kmecis sa bg sindik kuku lele soros itd….

  0

  0
 8. “DN” slazem se u vecini, taj pokusaj zukorlica je unaprijed bio bezuspesan,,, Jer on je skoro prepisao program Ugljanina o stvaranju nekakve autonomije iz 90-desetih godina koji je takodje propao,,, Cilj zukorlica je da proba da spasi cijepanje bosne, i ova mu je proba i svaka druga bezuspesna,,, Republika Srpska je na sami korak od nezavisnosti, i tu nema govora da se nece osamostaliti,,,sama bosna je gura svaki dan u nezavisnost! zikorliceva prica o nekakvoj autonomiji je presmesna, i to ozbiljni ljudi i ne komentarisu,,, Da stvori autonomiju na drzavi Raskoj temelju Srbije, e zamislite ko bi mu to dozvolio,,, No neka ga neka tracari vrijeme u prazno pricama o proslosti i mogucnosti da Srbiji naudi,,, Samo cemu se pokazati koliko je u zabludama,,,

  0

  0
 9. Глупо упоређење Зукорлића и Љајића. Љајић је нанео огромну штету Бошњацима јер нас “представља” као бескичмењаке, послушнике и улизице, као ватру и воду, “добре слуге а лоше господаре”.
  Видећете, ако Бог да, шта значи истински представник који даје највећи допринос економском и сваком другом развоју Санџака, а тиме и Србије, за не?
  Вучић може само да пожели да има што више таквих. Шта ће му некомпетентни паразити?
  Кад ако не сад?

  0

  0
 10. zukorlic je minorna licnost, i svako ga je provalio da je neprijatelj Srbije! No na njegovu zalost Srbija je preveliki zalogaj za njega i njemu slicne,,,

  0

  0
 11. @ Д Н: Апсурдна је тврдња овог пазарског демагога, у свакој чорби мирођија, да је Вучић “допустио Зукорлићу да ојача”.
  Зато што је Зукорлић на Алаховом путу , није мога да га спречи све и да је хтео јер, ако је Бог/Алах уз њега, (или било ког другог) ко може бити против њега?
  А за вашу информацију, управо захваљујући Зукорлићу је Вучић то што јесте и ту где јесте.
  Био Николић у Новоме Пазару и обећао да ће решити све проблеме уколико Бошњаци гласају за њега. Био је то онај језчак на ваги.
  Међутим, чим је Николић засео у фотељу, добио амнезију и све заборавио, што је типично за све који конзумирају шљивовицу јер она садржи етил алкохол који је отров и разара мождане челије а тиме и мозак.
  Ни први ни последњи јер су таква обећања давана и од стране Тадића, који је, исто тако, пред десетине хиљада Пазараца обећавао “брда и долине” а поменути “голуб превртач” кумио и молио: “за Божји тешки хатар” гласајте за Тадића…
  После, каду су изгубили, јер нису испунили обећањење, Вучић га вратио из политичке смрти и нуди све оно што је нудио свима који су били на власти.
  Он му је сигуран “ко врбов клин”.
  Ради се о медиокритету који “све зна и све може”. Нема области у шта се он “не разуме”.
  Вучићу требају модернизатори и реформатори јер таквих послушника већ има на тоне и вагоне.
  А баш Зукорлић је један од модернизатора и реформатора са конкретним резултатима за које сви Санџаклије знају. Од вртића до универзитета…јавних кухиња…
  Био би идеалан да води Министарство вера и да буде на услизи и СПЦ и свим другим верским заједницама и да коначно обједини Исламску заједницу у Србији коју су основали Коштуница, Суљо и Расим са циљем да униште тада муфтију, уваженог Муамера еф. Зукорлића. Но, Алах све види и све зна. Он подржава и награђује оне који су на Његовом путу а кажњава оне који су на кривом путу.

  0

  0
 12. Citao sam pomno ovaj post,i mogu reci kao Bosnjak da si skoro sve u pravu sem da,(Novi Pazar su osnovali Turci,ras je malo nize dole i nema veze sa sadasnjim pazarom)ostalo se poklapa,sa ovim sto si napisao.Ne znam koliko jos Bosnjaka veruje da ce ikada dobiti nekakvu autonomiju,a o nekom prisajedinjenju sa Bosnom da ne pricam.Cinjenica je jedna ,Bosnjaci su mala skupina ,nekih 200 hiljada koji nece imati nikakav uticaj na bilo kakve politicke i geopoliticke promene u srbiji i svetu.U intereseu Bosnjaka je da imaju sto tesnje veze sa Srbijom,jer i sama Bosna je skoro totalno bespomocna da bilo sta pomogne,a i vodjstva Bosnjaka sama ne pokazuju nikakav interes za Bosnjake Sandzaka.O Zukorlicu,Ugljaninu a pogotovo Rasimu “ministru opste prakse” je glupo i trositi vreme,zanima ih samo punjenje svojih dzepova,dok su sami napravili sebi odstupnice u silnim nekretninama po svetu i debelim bankovnim racunima.Cinjenica je da je Srbija u debelom demografskom minusu(400 hiljada manje stanovnika na svakih deset godina i kao nacija cetvrta u svetu po starosti),naravno da se vecina srba polako seli prema unutrasnjosti Srbije,a posto Bosnjaci takodje nemaju neku perspektivu u Sandzaku idu masovno ka EU,Tako da ce izmedju Sandzaka i centralne Srbije biti veliki prazan prostor,ekonomski i demografski unisten zbog ovakvih politicara.Posto pisemo ovo na sajtu koji je pod direktnom kontrolom Zukorlica,neka te ne cude minusi,ali veci deo si u pravu.

  0

  0
  • EKİ

   Ode ti daleko brate

   Niko ne trazi promjene granica, nikakva spajanja.U pitanju je postovanje manjinskih prava naroda sa evropskim standardima i prihvatanje cinjenice na ovim nasim prostorima zive ljudi drugacije vjere,jezika,pisma,obicaja, kulture koji su duhovno i demografski vezani za BiH ( ma kakvog ustojstva ona bila ) i tamosnju İslamsku zajednicu.

   Bosnjaci su jedan narod u regionu i to im se ne moze sputavati

   Ovako stanje sa ovim kvazi prestavnicima , Ljajicem i Ugljaninom uvijek ce biti generator problema i nezadovoljsva Bosnjaka Sandzaka.

   Njih postavljaju iz vrha Srbije misleci da su na taj nacin rijesiti pitanje manjine ali na nacin koji rukovostvo zeli.İzbori su skoro farsa jer navedenim,osobito dr Ljajicu su dostupni svi elemeti drzave i poluge vlasti kako bi kreirala izbore i njihove rezultate.
   Zar ovome ne doprinosi cinjenica o osvojenom broju glasova BDZ a pored svih mogucih blokada i satanizacije prvog na izbornoj listi?

   Tu situaciju mora da rijesi rukovodstvo Srbije kroz otvore konstruktivni dijalog sa stvarnim prestavnicima Bosnjaka kao sto je bio krenuo Djindjic.

   To je rjesenje za sve, i za Srbiju kao drzavu i sa Bosnjake kao drzavljane te drzave.

   0

   0
 13. Ljajic je instaliran na svoje pozicije od mnogo uticajnih krugova tzv kapitalisticke elite koja i ima najvise uticaja na svijetska zbivanja. Njima nisu u interesu sukobi bilo kakvih razmjera ni na Balkanu ni bilo dje u svijetu, jer to remeti njihove aspiracije za oplodnjom kapitala koja je nemoguca u uslovima rata i destrukcije. Svijet se trenutno sastoji od nekoliko kapitalistickih i imperijalnih kartela koji se medjusobno nadmecu za dominacijom. Rusija i Kina nisu vise socijalisticke zemlje u onom smislu kojem ih Marksizam definise, vec su transformisane u imperijalno kapitalisticku varijantu. Rasim je tu da Srpsku politicku javnost ubjedi da Sandzak i Boshnjaci Sandzaka nemaju secesionisticke ambicije vec zele da kao lojalni gradjani Srbije i CG definisu svoj socijalno-ekonomski status u njima kao integralni deo EU-e. Stoga je intonacija srpske himne bila medijska poruka Srbiji da boshnjake ne dozivljava kao narod koji ce cijepati Srbiju, vec kao integralni region kome se moraju objezbedit uslovi za demokratski i ekonomski prosperitet i emancipaciju, a samim tim i Kantonalna autonomija koja je standardni model za sve Evropske clanice. Srbija ce se takticki reformisati ka tom modelu a Ljajic je tu da se etnicke tenzije posalju u istorijsku arhivu, jer nemaju buducnost u EU i starom kontinentu. Evropska populacija je veoma stara i svezinu mogu da dobiju samo iz islamskog okruzenja Turske i Sjeverne Afrike koje mogu da popunjuju penzione fondove sve starije populacije koju neko ipak mora da izdrzava i njeguje. Stoga je integracija Islama u EU politiku jedna neminovnost koja ce karakterisati ceo 21 vijek. U tom smislu treba i ocekivat i infrastrukturne investicije na Balkanu koji ce se intenzivno razvijat kao glavno cvoriste kapitala i povjezivanja Islamskog svijeta sa EU, jer je to potrebno svima, kako Evropi tako i bliskom istoku. Srbija u ovoj politickoj konotaciji moze samo da dobija pod uslovom da prestane da glumi Rusku guberniju jer ni u genetskom pa ni u etnoloskom smislu to nikada nisu ni bili. Dakle glavne reforme ustvari predstoje u SPC koja nakon 200god treba da svoj status integrise u atlanske integracije i Rusku privrzenost prepusti nekim normalnijim tokovima.

  0

  0
 14. Srpska posla , ne trosite vrijeme.

  Prasim je pokazao da ce za ostanak u politici uciniti sve sto mu kazu njegovi mentori

  On je bez politike veliko nista , a i sa politikom i dvije partije ( to samo ima u Sjevernoj Koreji) za nas Bosnjake je politicki srbin

  0

  0
 15. Toliko nelogicnosti u gornjem tekstu da ni sam ” autor” ne zna sta je htio reci
  Ako je cilj da se oglasi i napise neku kvazi analizu politickog stanja u Sandzaku i Srbiji, lose je to uradio

  0

  0
  • vi filteri nekih demek kontradiktornosti i gresaka u tekstu nikad nemorete da shvatite poentu jedne price ili se pravite da je ne shvatate jer je bas dobro shvatate pa da skrenete paznju trazite neke sporedne greske. koke su u potpunosti nebitne….bitno je da prasim slusa himnu vlasku u novom pazaru, samo je falilio da digne tri prsta i zaurla ono na animalan vlaski nacin….

   0

   0
 16. @DN-O …kakvoj “RASKOJ SABLASTI” …je rec..!?Zukorlic je …zamenuo calmu mastilom I to bi bilo …srbljem za …Uhar!!!OD CEGA …mokre…SRBINU GACE…DN?!!!

  0

  0
 17. Sandzak je SRCE BOSNE-bio jeste bice i ostace.Za razliku od genocidnog entiteta rs mi Bosnjaci smo u Sandzaku svoji na svojoj zemlji koju nismo oteli ni od koga niti smo nad bilo kime izvrsili GENOCID i ETNICKO CISCENJE kao sto su srpski FASISTI to uradili u Bosni.
  Krajem 19 vijeka Loznica i Uzice su bili dijelovi Bosne tj Novopazarskog Sandzaka..U Uzicu je zivjelo cak 90% Bosnjaka.Danas u Uzicu nema vise nijednog zivog Bosnjaka,cak ni nisana tj nadgrobnog spomenika nije ostalo.Tzv severni Kosmet je takodje otet od nas Bosnjaka i dat kolonistima koje je genocidna kraljevina SHS YU dovodila na zemlju otetu od Bosnjaka Albanaca i Turaka.
  Slobodno pitajte bilo kojeg tzv srbina iz Leposavica Zubinog Potoka ili iz tzv Severne Mitrovice kad mu je djed dosao iz Crne Gore i na ciju OTETU zemlju se doselio
  Ti kolonisti i dan danas sebe nazivaju KOLASINCIMA a tzv SEVERNI KOSMET NOVI KOLASIN jer ih je vecina doselila iz Kolasina.
  Tako je na pr 1930 doselio iz Niksica i djed Novaka Djokovica na zemlju otetu od Bosnjaka.Genocidna kraljevina SHS YU je zeljela da prekine tzv zelenu transverzalu tj sve prirodne veze izmedju Bosne tj Sandzaka i Kosova pa je napravila vjestacku tampon zonu tako sto je pojas izmedju Sandzaka i Kosova etnicki ocistila,tj pobila ili protjerala za Tursku sve Bosnjake i Albance a onda na njihovu zemlju naselila Crnogorce.

  0

  0
  • Murate, pricas floskule kao od sale, maltis s pet na devet,,, prvo bosnjaci ne postoje, to je laz na kvadrat, postoje Srbi islamske vjeroispovesti,,, A bosna je srpska zemlja, srpskih kraljeva nego ti si neuk covek i citas istoriju Muhameda Filipovica-poturcenog crnogorca!

   0

   0
 18. Samo ti je ovo tacno.Jer politika srbije najmanje zavisi od politicara srbije.
  Sve drugo je prazna prica.
  -Sandzak je bio Bosna i bice Insala opet!

  0

  0
 19. Prasim na svakoj slici sa Vucicem kako mu se uliziski smeska sramota .Pozvalaga opozicija na protest zbog kradze glasova a on odbio,kako bi ucestovao kad je i sam u kradzi ucestovao da nije kradze bilo nebi mu ni makaroni ni boze pravde pomogli dobio bi od murtatina 5 posto glasova .16 godina je u vladi a u Sandzaku nista nije napravio samo pred izbore pojuri kod sirotinje sa kesom makarona da bi mu dali glas mizerija obicna.

  0

  0
 20. E pahce licemerno, ti si pustio tu himnu, Allah te unistio za to. Pamticemo te po tome psu prljavi, da u centru Pazara dovedes cetnike da pevaju cetnicku himnu. Devedesetih za vreme Milosevica cetnici u centru nisu mogli da pevaju, zato su nas prebijali i hapsili,ali nisu pevali cetnicke pesme, a ti nam to priredi radi tvoje fotelje, Allah te unistio i ponizio psu jedan. Jos si poredjao hadzije da slusaju kako se moli Bog za srpske zemlje nastale na klanju Bosnjaka muslimana. Ada neces ti dugo Allah ce te unistiti i poniziti.

  0

  0
 21. Makarona Boy je ipak dobro prošao i ako je velike cifre uložio u kampanju i očekivao mnogo više. Ali … Mislim da je ovo njegov početak kraja.
  Dova i suza vernika stižu one koji su na ovaj ili onaj način protiv stare dobre IZ.

  0

  0
 22. Stid i sramota treba da nas je sve, da svoju čast i kao da smo bez grama mozga da prodajemo se za Kg makarona ili za bilo koje pare ovog svijeta! Pa sta se desilo sa onim našim poštenim i karakternim sandžačkim narodom koji nije dao svoj obraz i karakter za nista na svijetu, žalosno ali istinito, jadno li smo spali.

  0

  0
  • brate ti ljudi su odavno napustili teren. prvi velikana naseg roda su otisli padom osmanlija. to je bila elita u svakom mogucem smislu. jer dotad smo mi muslimani bili elita a onda padom osmanlija dosla je ustavljena vlahudija na vlast. i za 100 godima je nestalo 70% muslimana sa ovih prostora. zadnjih 20 do 30 godina su opet napustili svi koji su imali petlju i snagu za takav cin koji nije tako lak. a ostala sitna boranija…zalosno.

   0

   0
 23. da kako da ne,podmetacina,da niste povalasili ljajicevci bandoglavi,da ne definisemo profil glavonje koji podrzava narkica,PEVAS LI LJAJICU?

  0

  0
 24. E hajde sad ako ste “mangupi” i ti rasime i ti kasime i ti memicu i ostala bando da kazete nesto uvredljivo za djerleka kao sto ste govorili prije izbora.Hajde bando,hajde ako ste toliki junaci…Il vam je stalo samo do vlasti (kao sto svi znamo da jeste) pa cete svi redom u dupe da ga ljubite i da pojedete ono sto ste p…… prije izbora,kukavice,prodane duse,olosi

  0

  0
 25. Prasim Makaronski ce uskoro biti imenovan za konzula u nekom od gradova u Siriji radi doprinosa srpskom naroda u dokazivanju da su bosnjaci sami sebe ubijali.

  0

  0
 26. Mislim da vam je sad jasno da vas dvojica htjeli ili nehtjeli morate u penziju. jer i Srbiji trebaju mladi i perspektivni ljudi a ne mentori.

  0

  0
 27. Prica se da je u srpskim izbornim jedinicama izlaznost bila 95%
  Eto ih rasimovi fantomski glasovi
  Pola vucicu pola rasimu
  I tako on dobi 15 hiljada.
  Kad bi se nekim slucajem odrzali “slobodni” izbori rasim bez ucena i kupovine glasova nebi imao ni 5 hiljada

  0

  0
 28. zbog glasova mu muka za vlasku krvnicku paradu i njihna pjesma i to u srcu sandzaka i u srcu novog pazara??? ovaj covjek je toliko puko da je nevjerovatno kako mozes bit takav…

  0

  0
 29. Srpska posla ljudi.

  Danas je Vucic sa Dodikom bio kod vojnika za Uskrs , rekoh mozda je i prasım tamo, ali ga ne vidjeh.

  Opet ce on biti ministar, ne brinite

  Vrana vrani oci ne vadi.

  0

  0
  • E jesi li video brate skup. Vucic,ono pahce iz Banjaluke i Dikovic cetnik koji je hvatao Bosnjake devedesetih koji bi prebegli u Srbiju i vracao ih onim koljacima da im ne pominjem imena. Spremaju novi pokolj nad Bosnjacima cim malo ojacaju i najedu se. A mi imamo mudro rukovodstvo na celu sa prodanim psom,zelenasem koji je stranku podigao od para stcenih trgovinom heroinom Rasimom Ljajicem. Na sledeci skup u Pazaru ce pahce zelenasko Rasim Ljajic da nam dovede Dodika, to je ostalo posle ove prljave himne.

   0

   0
 30. Pozadina ove predstave je sasvim drugacija.

  Izdajnik Rasim je sa Srbima politicki trgovao prodajom bosnjackih nacionalnih interesa. Posto sada isti posao u Sarajevu odradjuju bosnjacki odrodi i izdajice Bakir Izetbegovic i Fahrudin Radoncic, Rasimu ce se Srbi zahvaliti na svemu sto je dosad ucinio za njih. Daj Boze da to ne ucine kako oni znaju i umiju!

  AV je prema ocekivanju, krahirao sto se ekonomskih reformi tice. Danas su u genocidnom rajhu obustavljene sve isplate iz entitetske kase jer para nema. Isti scenario za kratko vrijeme ceka i Srbiju.

  AV ovo jako dobro zna pa ce se zarad ocuvanja vlasti okrenuti oprobanom receptu – raspaljivanju nacional-sovinistickih strasti u Srbiji do ludila. Za minsitra vojnog u novoj vladi ce biti postavljen cetnicki olos Miroslav Lazanski kojemu je genocidna vjestica Biljana Plavsic, tetka.

  Lazanski je provjereni ruski kadar i zadatak ce mu biti da zejedno sa dokazanim neprijateljem BiH i Bosnjaka ruskim ambasadorom Ivancovim pripremi teren za Dodikov referendum i time de fakto objavi novi genocidni rat Bosnjacima. Ovo ce biti AV-ov i ruski odgovor na instaliranje NATO baze u Crnoj Gori.

  Unazad nekoliko dana aktivirano je ukrajinsko ratiste. Fasita Putler je do guse u krvi neduznih sirijskih civila koje njegova avijacija svakodnevno masakrira,pa je mozda nekome palo napamet da sa Rusima otvori i balkanski front i time ionako unistenu rusku ekonomiju do kraja dotuce.

  Predstoje nam nazalost mnoge neizvjesnoti!
  Dobra je vijest da ce u toku naredne nedjelje gradjanima Republike Kosovo i Republike Turske biti ukinute vize za putovanje u Evropu!

  0

  0
  • Evo ovaj amer zna da Rasim i Bakir rade isti posao, ada nema sta upucen decko!! AV jeste dosta krahirao sto se tice ekonomije ali to ni pod razno ne znaci da hoce i moze da se okrene prema Rusima niti da podgrijava nacional sovinisticke strasti. Hem sto nece a plus i da hoce ne smije jer zna dobro da zavisi od Evrope u svakom pogledu, a i zna kolko je NATO blizu jos kad CG udje u NATO… Sve je ociglednije da pored Krima, Ukrajine, Sirije sad i Baltickih drzava Rusija nema nameru da joj Srbija bude prioritet niti ima vremena da se puno zanima Srbijom.

   0

   0
   • Fali ti BUKADAR mozga Smrdislave……nece AV da podgrejava nacional sovinisticke strasti, a oce da ide u Banja Luku da slavi krsnu slavu genocidnog rajha UPRKOS odluci Ustavnog uda BiH……..ma sta bukadar…ceo mozak ti fali!

    0

    0
  • “amer”, ti si veliki sijac mrznje,pun si mrznje covjece,,, Pricas pausalno tek da bi nesto rekao,,, Okreni se oko sebe i vidi prvo sebe pa ostale,,, Koje “kosovo” ? To je laz na kvadrat, postoji samo AP Kosovo i Metohija,,, METOH= manastirski posjed,,,

   0

   0
 31. ova izjava najbolje govori o srbiji i demokraciji u njoj i o politicarima kao sto su rasim,vucic i mnogi drugi…zar nebi trebalo da ljudi izadju na izbore i da slobodno glasaju,a ne da vucic dozvoljava da neko ojaca ili oslabi…pored svih lopovluka koji su se desili na izborima,muftija je najjaci,a tek ce sledeci izbori da posalju u povijest i rasima i tulja,naravno,njihove ce stranke ostati ,ali sa drugim ljudima,nadajmo se i pametnijima…

  0

  0
 32. Jeste li culi da je u jos nekom gradu intonirana himna Srbije?
  Zasto himna Srbije samo medju Bosnjacima?
  Nije slucajno!
  Nije ni stamparska greska

  0

  0
 33. Pa ogadilo se Muslimanima u Sandzaku sve pa i SDP koju vode ljudi sumnjivog morala kao sto su Meho Mahmutovic,Mirsad Jusufovic,Nihad Hasanovic kao i svi od ulanih vrata pa do zadnjeg sprata te Opstinske Uprave popularno nazvane”Veliki Brat”.Ja razumem da je ovo Srbija i ne bezim od toga ali ne razumem da se ovde intonira himna Boze pravde najomrazenija himna na Balkanu a zatiom Rasim Lajic apeluje na glasace da izadju na biralista i ako bi”cuskije sa neba padale”i glasaju za koaliciju Vucic-Ljajic.Sramota za coveka koji je usao u Vladu i to onda kada je izgubio na izborima.

  0

  0
 34. Pa vidio narod jes da mu je trebalo 16 godina da od tebe nikakva haira zato kupi se i odlazi niko vise ne zeli da te gleda kako nas brukas

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.