17. Novembar 2011

Novi Pazar – Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da se razmatra pet mogućih lokacija za premeštanje stranaca-migranata iz Banje Koviljače, i ocijenio da je posle preduzimanja prvih mjera njihov broj “evidentno smanjen”.
List “Press” je objavio da država sa lokalnim vlastima i Ministarstvom odbrane pregovara o smeštanju stranih migranata u napuštene kasarne Vojske u Surdulici, Novom Pazaru, Aleksincu, Loznici i Rumi.

Prema Ljajićevoj ocjeni, “štetno je i zlonamerno” navoditi bilo kakve lokacije jer o tome još nema odluke.

“Činjenica jeste da ćemo razgovarati o tome da napuštene kasarne, škole i ustanove socijalne zaštite koje nemaju korisnike, budu iskorišćene za smeštaj azilanata”, rekao je on i ukazao da je to međuim “još daleko od konačne odluke”.

“Dobili smo od Ministarstva odbrane spisak pet mogućih lokacija. Radi se o pet napuštenih kasarni. Treba da pogledamo u kakvom su stanju, koliko je potrebno za njihovu adaptaciju, treba da razgovaramo sa predstavnicima lokalnih samouprava i tek nakon svih analiza donećemo konačnu odluku o tome”, precizirao je Ljajić.

On je ukazao da o pojedinim gradovima koje mediji pominju, “apsolutno nije ni bilo pomena”.

“S jedne strane, mi imamo obaveze u procesu pridruživanja EU da ispunjavamo sve standarde u smislu smeštaja azilanata i lažnih migranata, a s druge, želimo da očuvamo unutrašnjepolitičku i društvenu stabilnost“, rekao je ministar.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles