31. Oktobar 2011

Sjeverni Sndžak – Rasim Ljajić najavio da sledeće sedmice u Beograd dolazi glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, najavio je za Pres da sledeće nedelje u dolazi glavni haški tužilac.

Ljajić očekuje da će to biti radna i uobičajena poseta.

– Srbija je završila sa najtežom obavezom izručenja optuženih, a u domenu arhiva, dokumentacije ili svedoka, saradnja Srbije sa Tribunalom je stoprocentna – rekao je Ljajić.

Upitan kako komentariše poruke Bramerca da će od vlasti u Beogradu tražiti izveštaj o tome gde se godinama krio general i ko mu je pomagao u bekstvu, Ljajić je naglasio da bi to pitanje trebalo da bude unutrašnja stvar Srbije.

– Ne kažem da to nije važno pitanje, ali najvažnije je da je Srbija ispunila glavne obaveze. To ko je krio Mladića trebalo bi da bude pitanje unutrašnje istrage, a ne Haga. To moramo da uradimo zbog nas, a ne da to bude novo polje za nečije pritiske, ucene i ultimatume – rekao je šef Nacionalnog saveta.

Bramerc će boraviti u Beogradu 8. i 9. novembra.

Glavni tužilac će posle posete Beogradu podneti šestomesečni izveštaj o saradnji Srbije s Haškim tribunalom.
Izvor: Smedia.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles