3. Novembar 2011

Sjeverni Sandžak – Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da istraga o skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića treba da bude predmet državnih organa Srbije, a ne “nekoga sa strane”.

“To treba da bude unutrašnja stvar za istragu koju ćemo mi voditi zbog nas samih, a ne zbog bilo koga u medjunarodnoj zajednici”, rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

On je istakao da će državni organi Srbije napraviti rekonstrukciju kretanja svih haških optuženika.

Povodom posjete glavnog haškog tužioca Serža Bramerca Beogradu, najavljene za 8. novembar, Ljajić je kazao da je to uobičajena radna posjeta prije podnošenja njegovog izvještaja Savjetu bezbjednosti UN.

“Očekujemo najpozitivniji izveštaj do sada iz razloga što smo mi zatvorili sva otvorena poglavlja u odnosima sa Haškim tribunalom”, naveo je Ljajić.

On je podsjetio da su Haškom tribunalu izručeni svi optuženi, da je predata sva dokumentacija, ostvaren uvid u arhive onda kada je Tribunal to tražio, a svi svedoci su oslobodjeni obaveze čuvanja državne i vojne tajne.

“U ovom trenutku nemamo apsolutno nijedan nerešen zahtev i zbog toga očekujemo da taj izveštaj bude u potpunosti pozitivan, bez primedbi upućenih Srbiji”, rekao je Ljajić.

Izvor: BETA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles