Ljajić – I Vučićev SNS je u koaliciji sa SDA na lokalu

0
10

Komentarišući dešavanja u Skupštini i pitanje koalicije sa strankom Sulejmana Ugljanina, potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić ukazao na razliku između lokalnih i koalicija na republičkom nivou. On je kazao da nije iznenađen da su u posljednjih deset dana tema napada Vojislava Šešelja, samo se, kazao je, teme mijenjaju od narko dilera do ekstremista.

’’Ja sam rekao šta milsim o izjavama Sulejmana Ugljanina. Kada se tiče kolaicije na lokalnom nivou, na lokalnom nivou je u kolaiciji svako sa svakim. SNS je u koaliciji sa SDA u Prijepolju a nas su izbacili iz te koalicije prije dvije godine i nismo se ljutili. Nije to stvar centrale SNS već lokalnih odbora koji zbog različitih animoziteta nisu mogli da naprave dogovor. To ne znači da ja sada treba da ukazujem da su oni u kolaiciji’’ objašnjava Ljajić.

Rasturanje koalicija vodi u političku nestabilnost

On je podsetio i da su sa SRS bili u koaliciji i u Novom Pazaru i u Prijepolju , i da je ta koalicija dobro funkcionisala.

’’Cilj nam je bio da napravimo multietničku koaliciju, a u tom trenutku SRS je bila stranka koja je imala najveći broj srpskih glasova, a nismo hteli ni po koju cenu da pravimo monoetničku koaliciju’’ naglasio je Ljajić.

On je dodao da su jedno lokalne a drugo koalicije na centralnom nivou, te da se u Sandžaku one razlikuju od grada do grada.

’’Ako bi se tom logikom rukovodili onda bi sve to trebalo da se rasturi i mislim da bismo ušli u jednu ozbiljnu političku nestabilnost’’ zaključio je Ljajić.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.