Liderstvo u oblasti bezbjednosti i u Novom Pazaru

0
3

Novi Pazar – Novi Pazar jedan je od nekoliko gradova u Srbiji u kojima će se realizovati Program za lidere u oblasti bezbjednosti i vladavine prava.

Program sprovodi Agencija za međunarodnu saradnju Asocijacije holandskih opština u saradnji sa Haškom akademijom za lokalnu upravu, a finansira ga Ministarstvo inostranih poslova Holandije. Koordinacioni partner u Srbiji je Stalna konferencija gradova i opština. Partneri na projektu sastali su se danas u Gradskoj upravi Novog Pazara.

Projekat teži da promoviše bliže odnose između holandskih vladinih institucija i njihovih kolega u ciljanim zemljama među kojima je i Srbija – rekla je nakon sastanka u Novom Pazaru, menadžer projekta ispred Asocijacije holandskih opština, Flortije Linikam. Inače, ta holandska Asocijacija sprovodi projekte podrške dobrom demokratskom upravljanju.

Kao institucija koja zastupa interese lokalne uprave na ancionalnom nivou, Stalna konferencija gradfova i opština je koordinacioni partner projekta u Srbiji. Menadžer te organizacije Aleksandar Popović kaže: ‘’Ovde smo u Novom Pazaru zato što uključujemo i ovaj grad u projekat koji će početi od septembra. Sve aktivnosti koje budemo radili i sa ostalim gradovima i opštinama i koje budemo radili sa našim kolegama iz Holandije, biće primenjeno i ovde.’’

Istakavši značaj projekta, sekretar Skupštine grada Novog Pazara, Almir Leković rekao je da je ideja Programa za lidere u oblasti bezbednosti i vladavine prava, učvršćivanje demokratije u društvu uz učešće građana u donošenju demokratskih odluka.

‘’Poseban značaj se pridaje jednom ovakvom trening programu zbog činjenice da su lokalne samouprave i regioni u EU ustaljeni sistem funkcionisanja i učešća građana u poboljšanju društva, odnosno stvaranju bolje bezbednosti’’, rekao je sekretar Skupštine grada Almir Leković. ‘’Na ovaj način – kazao je on – mi ćemo steći bolji uvid i razmeniti iskustva sa naprednim zemljama Evropske unije.’’

Program za lidere u oblasti bezbednosti i vladavine prava, čija realizacija počinje u septembru, uvodi nov način razmišljanja u oblasti liderstva, vizija, strategija i politika razvoja kako bi se na pravi način odgovorilo na izazove u oblasti bezbednosti, što je, ocenjeno je na sastanku, od velikog značaja kako za Novi Pazar, tako i za Srbiju na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

(rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.