17. Maj 2011

Turska – Turističke agencije u Novom Pazaru predviđaju da će turisti ove godine najčešće ljetovati u Crnoj Gori, dok će oni koji se odluče za inostrane destinacije najradije putovati u Tursku ili Grčku, kao najjeftinije.

U Grčkoj se na samom početku sezone u junu može ljetovati čak i po cijeni od 49 evra za 10 dana, dok se u Turskoj cijene aranžmana sa avio prijevozom kreću od 180 do 400 evra za 10 dana.

U Crnoj Gori se mogu naći aranžmani od pet evra u Ulcinju, dok su u Budvi i Herceg Novom aranžmani nešto skuplji.

Novopazarske agencije su najčešće podoperateri velikih agencija u Srbiji, jer-kako kažu u Sportturistu, Karavanu i Eko agenciji-na ovom području se na konačan odlazak na ljetovanje odlučuju u posljednjem trenutku.

“Kada bi građani ljetovanje planirali početkom godine to bi bilo znatno lakše i za njih i za nas, jer bi tada mogli da planiramo kreditiranje iz sopstvenih izvora”, rekao je za Sto plus direktor turističke agencije Ečo Esad Gicić.

Iako su cijene u odnosu na prošlu godinu ostale nepromenjene, u novopazarskim agencijama Sportturist, Karavan i Ečo procjenjuju da će interesovanje ovog leta biti čak i nešto niže nego prošle godine.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles