LDP: Stranke da izađu pred građane sa programom, a ne populizmom i lažnim obećanjima

0
3

Srbija – Političke stranke izuzev LDP u kampanjama uglavnom obećavaju nemoguće ili pokušavaju da kupe glasove tako što pred građane izlaze sa programima koji su apsolutno nerealni. Zbog toga LDP poziva sve druge političke stranke da se konačno uozbilje, da ovu izbornu kampanju ne pretvaraju u novi cirkus, da se ne ponašaju onako kako su se ponašale u nekim prethodnim kampanjama, da ne obećavaju nemoguće i ne ponižavaju građane ove zemlje – rekao je potpredsjednik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić na konferenciji za novinare. 

– LDP danas poziva sve političke stranke u Srbiji da konačno izađu s programima i politikama pred građane ove zemlje. Mi ćemo kao i uvijek u prethodnih osam godina koliko postoji ova partija biti prvi koji ćemo to učiniti. Veliki ozbiljan plan političkih, socijalnih, ekonomskih i društvenih reformi s kojima lista LDP ulazi u ove izbore se privodi kraju. U ovom trenutku već mogu da kažem da će ključne teme naše kampanje “Vreme je” biti fokusiranje na ekonomske promene, sređivanje stanja u onim segmentima državne uprave, javne administracije, državnih fondova, koji danas najneefikasnije funkcionišu u onim segmentima koji su vlade uništile u prethodnih deset godina. Tu prije svega mislimo na sektore ekonomije, javnih preduzeća, socijalne zaštite, reformu Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog fonda, tržišta rada, dakle na sve one segmente gde je prvo Košutničina vlada 2004. godine, a onda Tadićeva vlada nakon 2008. godine, a od 2012. godine Vučićeva i Dačićeva vlada nisu napravile nikakve pomake, a u međuvremenu je zemlja postala zaduženija dvostruko ili trostruko više nego na početku tog perioda, srpske škole izgledaju kao da živimo u periodu kraja 19. veka, penzioneri su ugroženi, sve socijalno ugrožene grupe jednostavno ne mogu da opstanu u ovom trenutku – rekao je Đurić.

On je najavio da će LDP normalno pričati o politici, bez slikanja i maženja krava i sličnih događaja.

– Mi ćemo u svojim mjerama biti vrlo konkretni, za svaku mjeru koju predlažemo pokazaćemo i dokazaćemo koliko ona košta i na koji način ćemo naći novac iz javnih budžetskih sredstava da se ti troškovi pokriju. LDP u ovoj kampanji, kao što to nismo radili u prethodnih osam godina, neće dati nijedno populističko obećanje ili populističku mjeru koju neće moći da ostvari. Sve druge političke partije su se u međuvremenu izmenjale na vlasti. Godine su im bile potrebne da shvate koliko su značajne one teme ili one istine o kojima je govorila LDP. Neke od tih istina su konačno shvatili, tu pre svega mislim na pitanja nužnosti evropskih integracija Srbije i pitanja rešavanja odnosa Beograda i Prištine. Međutim, još ne mogu da shvate koliko je za ovu zemlju značajno ono što LDP govori kad predlaže reforme u ekonomskoj, socijalnoj oblasti, reformama zdravstva, penzijskog sistema, tržišta rada. Nismo ih čekali tada, te godine su im bile potrebne da shvate i stignu, nećemo ih čekati ni sada. Još četiri nedelje su do kraja ove izborne kampanje i mi u nju krećemo sa svojim programom. Ako žele da se tome pridruže, da vodimo normalnu političku debatu dobrodošli su. Ukoliko nastave da izbornu kampanju pretvaraju u cirkus, mi se na to nećemo osvrtati. Mi ćemo onda dijalog voditi s građanima i od njih tražiti i dobiti podršku za sprovođenje ove politike posle izbora 16. marta – rekao je Đurić.

(istinaldp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.