22. Juni 2011

Sjeverni Sandžak – Mešihat Islamske zajednice u Srbiji oštro osuđuje posjetu predstavnika Liberalno demokratske partije porodici Jusufspahić u Beogradu. Porodica Jusufspahić je već duže vrijeme privatno uzurpirala Bajrakli džamiju i učesnik je pokušaja razbijanja Islamske zajednice.

Poznato je da je ova porodica proteklih decenija služila svim beogradskim režimima, pa i onim totalitarnim, uglavnom nauštrb islama i muslimana. Svaku kolaboraciju sa ovom porodicom smatramo negativnim činom prema Islamskoj zajednici.Pitanje muslimanskog groblja u Beogradu treba hitno rješavati, ali isključivo sa predstavnicima legalne i legitimne Islamske zajednice u Srbiji.

Ovaj čin je u direktnoj suprotnosti sa porukama koje su nam ranije dolazile od strane LDP-a. Ovakvim ponašanjem predstavnici LDP-a nas ostavljaju u uvjerenju da i nedavna uvredljiva izjava predsjednika ove stranke Čedomira Jovanovića na račun šeriatskog društva nije slučajna. Ovakvo ponašanje visokih činovnika LDP-a podsjeća na ponašanje Rasima Ljajića prije nekoliko godina, koji je javno izražavao podršku Islamskoj zajednici, a paralelno koketirao sa porodicom Jusufspahić i drugim pripadnicima parareligijske tvorevine.

Ovakva poruka LDP-a navodi nas na zaključak da politički subjekti u Beogradu Islamsku zajednicu i muslimane tretiraju isključivo kao materijal dnevno-političkih interesa.

Islamska zajednica i njeni pripadnici otvoreni su za saradnju sa svim dobronamjernim društvenim faktorima, ali neće dozvoliti da budu ni od koga zloupotrijebljeni.

Izvor: Mesihat.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles