9. Oktobar 2011

Sjeverni Sandžak – Muftija Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, ne prestaje da šalje zapaljive poruke i da  zagovara separatizam u Sandžaku, a glavni razlog najnovijih skandaloznih izjava jesu predstojeći parlamentarni izbori, koji će biti na proljeće!

Posljednja u nizu tema koju je muftija Zukorlić iskoristio za svoju političku kampanju jeste aktuelni popis stanovništva, kojem se žestoko protivi. Takođe, među glavnim antisrpskim projektima muftije u posljednjih godinu dana bili su zagovaranje autonomije, osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti i nepriznatog Bošnjačkog nacionalnog veća, organizovanje Svebošnjačkog sabora gdje je najavljeno da će se sve učiniti da „Sandžak dobije svoja predstavništva u Briselu, Vašingtonu, Istanbulu i Sarajevu“! Upravo na tom saboru, podsjetimo, Zukorlić je optužio vlast u Beogradu da ih „teroriše i do brutalnosti sprovodi diskriminaciju protiv Bošnjaka“.

– Kako raste svest građana Sandžaka, građanska neposlušnost i protesti samo će potvrditi to da Beograd nema utjecaja na naše građane, da ovdje nemaju autoritet i da građani Sandžaka nisu lojalni Beogradu. To znači da odluke Beograda neće važiti za građane Sandžaka – kazao je tada Zukorlić.

On je na svoju ruku osnovao BANU, ali i BNV, koje je svoje antisrpsko lice pokazalo i tokom popisa stanovništva.

– BNV će formirati veće grupe aktivista koje će dijeliti štampani materijal sa pozivom na bojkot i koje će se, u slučaju reakcije, suprotstaviti policiji – saopćila je ta organizacija.

Izvor: Kurir-info.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles