Kukavičje jaje

1
17

Sandžak PRESS – Bošnjaci Sandžaka u „užasnoj stagnaciji koja će nas ekonomski i politički puno stajati“.

Ovakva stagnacija u svim segmentima imat će dugotrajne posljedice, iako mislim da je budućnost Sandžaka neupitana. Ali, činjenica je da će nove generacije mladih trpjeti posljedice loše politike sadašnjih predstavnika koji su na vlasti skoro dvije decenije. Toliko su toga propustili da se ne mogu oteti drugom dojmu nego da svjesno svoj narod vuku u propast. Oni su praktično postali zlo vlastitom narodu!.

Nikada nije više bilo političkih izroda, prevaranata i izdajnika nego danas, sjetimo se Ugljanina pa onda Ljajića, a ovih dana, izdajničkom paru pridružit će se bivši julovac Mirsad Đerlek, Mislili su da će ovo političko poturanje “kukavičijeg jajeta” od strane udbe i režima u Beogradu, proći nezapažano kod naroda u Sandžaku. Da će ovo garavo Rasimovo pile, sa zadatkom da pocijepa bošnjačko političko tijelo i zaustavi sve pozitivne procese u Sandžaku a prvenstveno uguši ideju o autonomiji i nastavi tamo gdje su stali njegovi prijedhodnicu Suljo i Rasim te tako,  svjesno ili nesvjesno, ostvariti fašizoidne naume Beograda.

Što je u jednoj zemlji teža ekonomska situacija, to je bolje za sloj mešetara i kriminalaca. U tu kategoriju spada najveći dio naših političara u vlasti. Oni primjenjuju isprobani metod da bi svoje korupcionaške ciljeve ostvarivali, a to je da siju stalnu mržnju među bošnjacima na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i tako nastoje ostvariti svoje namjere.

Sve je to povezano. Nažalost, u korpusu muslimana, odnosno Bošnjaka od  Trsuke  pa preko Austro-Ugarske pa na ovamo, imamo svega nekoliko prvaka koje je vrijedno spomenuti. Ostalo  je sve, kako narod kaže, bilo luk i voda. A zašto? Opet zbog  Turske politike, pa politike Kraljevine Jugoslavije i Titove države,kada su svi bili preferirani, a najviše Srbi, a  muslimani, Bošnjaci marginalizovani najviše za vrijeme Slobodana Milosevića, a nimalo drugačije nije ni danas.

U takvoj situaciji, a da bi opstali, bošnjački prvaci i intelektualci morali su se povinovati aktuelnim političkim režimima i šutjeti. Zato mi do danas nemamo prvaka koji su na visini svog zadatka, a i tek vidim rješenje na vidiku. U liku uvaženog muftije Muamera ef. Zukorlića jednog snažnog čovjeka, lidera visokog kalibra, koji bez ustezanja govori i sprovodi ono što je interes Bošnjaka.

Autor: M. M.Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Sve dok bošnjački političari,više vode računa o svojem političkom statusu i zadovoljavanju zadanih stvova srpske politike,neće biti napretka za Bošnjake Sanđžaka.Dobar je put da se ,napokon,riješi podjela unutar bošnjačkog naroda ,da se vidi ko je uz i sa narodom a ko gleda i osluškuje šta nalogodava govori u BG.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.