22. Februar 2013

Kompanija iz Saudijske Arabije,angažovala je građevinsku kompaniju “Mejs” iz Velike Britanije da rukovodi projektom izgradnje najviše zgrade sveta, u saradnji sa britanskom konsultantskom firmom “EC Haris”. Mada trenutno nije zvanično objavljeno koju tačnu visinu će “Kraljevska kula” imati kada bude gotova….

kompanija iz Džede je svetskoj javnosti nagovestila da će biti mnogo viša od Burž Kalife u Dubaiju.

Jer za sada Burž Kalife u Dubaiju je sa svojih 830 metara je  najviša zgradu na svijetu….Izgradnja Kingdom Tower bi trebalo da bude završena po planu do kraja 2018. godine.[B]A kada bude završena ova najveća zgrada na svijetu, u lučkom gradu Džedi, “Kingdom Tower” će obuhvatati 500.000 kvadratnih metara i trebalo bi da bude po nekim ne potvrđenim informacijama visoka neverovatnih 1.200 metara.![/B]

Planove o izgradnji najviše zgrade na svijetu “Kraljevska kula” otkrio je arapski milijarder,princ Princ Alvalid bin Talal Alsaud,pre 18 meseci preczinije Avgusta 2011. godine.

“Princ se nada da će izgradnjom “Kraljevske kule” skrenuti pažnju svijeta na našu voljenu Saudijsku Arabiju.Takođe,otvoriće se na stotine novih radnih mjesta za ljude sa sela ” izjavio je  izvršni direktor kompanije iz Džede, Valid Abdul Džalil Baterdži,novinskim medijima.

[B]Kada bude sagrađena “Kraljevska kula”  okviru nje će se nalaziti luksuzni hotel sa pet zvezdica,stanovi,poslovni prostor, kao i najviša opservatorija na svijetu.Dok će u samoj građevini postojati 59 lifova a za individualno stanovanje planirano je 160 spratova odnosno do visine od 828 metara nalaziće se stanovi.[/B]

Tokom narednih pet godina, Saudijska Arabija planira da potroši preko 300 milijardi evra na infrastrukturne projekte. Kao drugi po veličini grad u zemlji, sa četiri miliona stanovnika, Džeda je dugo bila u senci prestonice Rijada, pa su novi projekti pokušaj da se situacija preokrene.
dodatni izvor:

(Blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles