Konstituirano Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa

0

BiH – Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa je u petak 26.04.2013. godine održalo konstituirajuću sjednicu na kojoj je nakon odluke o konstituisanju Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa usvojena i odluka o imenovanju Predsjednika resornih Odbora Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa, koji su istovremeno i članovi Izvršnog vijeća.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa izabran je ugledni biznismen Mirsad Čaušević, a za potpredsjednike imenovani su akademik Mehmed Akšamija, dr. Selmo Cikotić i Hako Duljević.

Također je imenovano devet resornih članova vijeća i to: prof. dr. Hasnija Muratagić-Tuna, za jezik, kulturu i tradiciju; prof. dr. Emin Sofić, za nauku i obrazovanje; mr. Mevlida Rovčanin, za porodicu i demografiju; prof. dr. Admir Muratović, za ljudska prava, prava žrtava zločina i genocide; mr. Bilal Memišević, za dijasporu i povratak; dr. Sabit Subašić, za međunarodnu saradnju; Ismet Bećar, za medije i promociju; dr. Tarik Kurbegović, za razvoj i ekonomiju; Salko Zildžić, za omladinu i sport.

Prema Odluci Izvršnog vijeća Svjetskog bošnjačkog kongresa resorni Odbori će biti formirani do kraja mjeseca maja. Izvršno vijeće Svjetskog bošnjačkog kongresa jeste najviše izvršno tijelo Svjetskog bošnjačkog kongresa koje organizira svoj rad resorno.

(SBK)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.