Konkursi za izbor direktora dva javna preduzeća

1
3

Резултат слика за konkurs

Skupština Novog Pazara raspisala je konkurse za izbor direktora JKP “Gradska čistoća” i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, objavljeno je na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Kandidati za čelnike ova dva javna preduzeća moraju ispunjavati iste uslove, među kojima su stečeno minimum visoko obrazovanje, pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahtjeva visoko obrazovanje i tri godine iskustva na poslovima povezanim sa poslovima javnog preduzeća.

Takođe, kandidati moraju poznavati korporativno upravljanje i imati iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.

Budući direktori ovih javnih preduzeća ne smeju biti članovi organa političkih stranaka ili moraju tu političku funkciju zamrznuti.

Konkurs je otvoren 21. aprila i traje 30 dana, a svi zainteresovani mogu dokumentaciju predati na pisarnici Gradske uprave ili proslediti poštom.

Ocenjivanje biografija, stručne osposobljenosti, znanja i veština prijavljenih kandidata vršiće specijalizovana Komisija za izbor direktora javnih preduzeća koja je formirana na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta.

Predsednik Komisije je Mirzet Fehratović, profesor fizičkog vaspitanja, a članovi su i pravnici Ivana Tomović, Suad Ramičević i Edin Gudžević, kao i inženjer građevine Asim Prenča.

Funkciju vršioca dužnosti direktora JKP “Gradska čistoća” trenutno obavlja Emin Omerović, a Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, bivše Direkcije, Saljahudin Muratović.

Inače, od šest javnih preduzeća u Novom Pazaru samo direktori dva su izabrani na javnim konkursima – JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin i Zavoda za urbanizam Suat Ljajić.

Izvor: Radiostoplus


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.