22. Novembar 2012

Bošnjačka nacionalna fondacija raspisuje Konkurs za izradu prijedloga Bošnjačke nacionalne himne i upućuje javni poziv za učešće na konkursu pod sljedećim uvjetima:

.

.

.

.

UVJETI KONKURSA

 1. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne mora poštivati osnovne elemente nacionalnog identiteta Bošnjaka: nacija – Bošnjak, vjera – islam, jezik – bosanski.
 2. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne treba sadržavati činjenicu da je matična država svih Bošnjaka Bosna i Hercegovina, a Sarajevo njihov glavni grad.
 3. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne mora priznavati da je matični životni prostor Bošnjaka Bosna i Hercegovina, Sandžak, Kosovo i Makedonija.
 4. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne mora uvažavati i čnjenicu da Bošnjaci izvan svog matičnog životnog prostora žive i u Evropi, Aziji, Americi i Australiji.
 5. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne mora biti napisan isključivo na bosanskome jeziku.
 6. Prijedlog Bošnjačke nacionalne himne u instrumentalnom dijelu mora uzeti u obzir tradicionalnu bošnjačku muzikalnost.

OPĆI UVJETI KONKURSA

 1. Konkurs je anoniman.
 2. Na konkurs se dostavljaju:

a)      tri tekstualna primjerka,

b)      notni zapis sa šifrovanom harmonizacijom u tri primjerka,

c)      demo snimak instrumentalnog dijela u tri primjerka.

 1. Koverta sa neophodnim sadržajem za učešće na konkurs za izradu prijedloga Bošnjačke nacionalne himne mora biti šifrovana.
 2. U posebnoj (manjoj) koverti, koja treba biti zatvorena i umetnuta u veliku kovertu, mora se staviti rješenje šifre i osnovni biografski podaci (CV) autora prijedloga.
 3. Jedan učesnik na konkursu može učestvovati sa najviše tri prijedloga Bošnjačke nacionalne himne. Svaki prijedlog mora biti poslat u posebnoj pošiljci i sa posebnom šifrom i rješenjem šifre.
 4. Svaki učesnik u konkursu prihvaća posebne i opće uvjete ovog konkursa.
 5. Raspisivač konkursa ima pravo da, ukoliko utvrdi da niko nije zadovoljio uvjete konkursa, nikome ne dodjeli nagradu niti otkupi bilo čiji prijedlog Bošnjačke nacionalne himne.
 6. Komisija ima pravo od autora, čiji prijedlog bude kvalificiran, tražiti eventualnu doradu ili izmjenu pojedinih tekstualnih ili muzičkih dijelova prijedloga Bošnjačke nacionalne himne.
 7. Autor prijedloga Bošnjačke nacionalne himne, čiji uradak bude nagrađen, saglasan je sa prijenosom autorskih i drugih prava na raspisvača konkursa.
 8. Prijedlozi se dostavljaju isključivo poštom na adresu raspisivača konkursa.
 9. Komisija nema obavezu vraćanja pristiglih prijedloga ukoliko isti ne budu nagrađeni.
 10. Autor čiji prijedlog bude odabran od komisije i usvojen od strane Bošnjačke nacionalne fondacije bit će nagrađen za tekstualni dio sa ne manje od 1500 eura, a za instrumentalni dio također sa ne ma nje od 1500 eura.
 11. Autor čiji prijedlog Bošnjačke nacionalne himne bude nagrađen nakon dobijanja novčane nadoknade nema više nikakvih prava nad svojih autorskim djelom.
 12. Komsija zadržava pravo na mogućnost odabira drugog i trećeg prijedloga koji mogu biti nagrađeni.
 13. Rok trajanja konkursa je petnaest (15) dana od dana raspisivanja, počevši od 23. 11. 2012. a završava zaključno sa 07. 12. 2012. godine.
 14. Komisija ima obavezu da u roku od deset dana nakon isteka konkursa objavi rezultate istog.
 15. Sve prijedloge dostaviti na sljedeću adresu: Bošnjačka nacionalna fondacija, Pehlivanuša 44, 71000 Sarajevo.

Bošnjačka nacionalna fondacija


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles