Kongres Bošnjaka svijeta – Ograđujemo se od izjava Enesa Imamovića

10
57

Slikovni rezultat za Kongres Bošnjaka svijeta

Povodom sramne izjave i izrečenih neistina godpodina Enesa Imamovića na račun dr. Muamera Zukorlića. Ne mogu vjerovati da čovjek može biti toliko licemjeran.

Samo da podsjetim, povod njegovog boravka i aktivnosti u New Yorku…

On je dolazio nekoliko puta u privatne posjete, i ne znam da li je posjetio ijedan Bošnjački džemat.U aprilu ove godine, Kongres Bošnjaka Svijeta je organizovao Bošnjačku tribinu u Islamskom kultrunom centru P.G. u N.Y. Namjera i cilj je bio približavanje i pomirenje Bošnjaka u čitavom svijetu. Gosti su bili,  Narodni poslanici u vladi republike Srbije, Jahja Fehratović, Enes Imamović, Refik Akova iz Turske, i predsjednik KBS Azem Dervišević.
 Imali smo dosta poteškoća jer veliki broj članova Islamske Zajednice nije želio dozvoliti Imamoviću nastup u našem centru zbog njegovih ranijih izjava kao što su;  rušenje FIS-a fakulteta u Novom Pazaru i podjele Islamske Zajednice, kao i neprijateljstvo prema  čelnicima u Srbiji.

Sjedeli su Fehratović i Imamović jedan pored drugog prijateljski i raspoloženi. Obadvojica su održali jako dobra izlaganja i odgovarali na pitanja prisutnih. Lično sam se pobrinuo i nisam dozvolio pitanja koja bi dovela gospodina Imamovića u neugodan položaj, a bilo ih je na pretek.

Cilj kongresa je bio priključiti se stranci Pravde i Pomirenja, i ovo je bila prva tribina, koju je trebalo nastaviti u N.Pazar I tako redom.

Tražio sam od obadvojice da nas pozovu u N.Pazar, ne pojedinačno nego njih dvojica skupa.
Moram naglasiti da su obadvojica obećali da će raditi na pomirenju i ujedinjenju Islamske zajednice u Srbiji. Jako nam je žao što se ovako nešto desilo. Posebno sam imao nadu da će Imamović raditi na pomirenju, jer je obećao a stekao je prijateljstvo sa par čelnika Islamske Zajednice u New Yorku.

Kongres Bošnjaka svijeta je imao dobre namjere i mi se ograđujemo  od izjava gospodina Enesa Imamovića.

                          Hadži Ragip Čekić predsjednik koordinacije KBSA 2000 za New York


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. Moj (potpisani) Bosnjace iz New Yorka
  sve sto sam napisao je istina koju i ti i tvoji mentori dobro znaju i nije sramota da priznas da su te prevarili tvoji nalogodavci zbog sitnih interesa pises ovo sto pises. Znaju da je istina ovo sto sam napisao u prethodnom tekstu i vecina tvojih Bosnjaka New Yorka.

  0

  0
 2. Radi podsjecanja i objektivne istine koje znamo mi (90% Bosnjaka Sjeverne Amerike koji su ucestvovali u osnivanju Kongresa Bosnjaka i vecina su zivi i clanovi KBSA2000 I neko KB Svijeta):
  1) Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike 2000, osnovan je 24 I 25 maja,2000 godine u Chikagu. Zato u samom nazivu KBSA2000 je godina osnivanja izvornog Kongresa koji egzistira I djeluje u kontiniutetu od tog datuma pa sve do danas. Sadanji predsjednik u ovom mandatu je magistat hadzi Suad Tica menager banke u Jackson Wille Florida i koji postize znacajne rezultete koji se mogu vidjeti na web. stranici Kongresa.
  2) Kriza i podjele u izvornom Kongresu Bosnjaka SA (sada KBSA2000) nastala je maja,2008.godine u Saint Loisu, drzava Missouri na maratonskoj izbornoj Skupstini kad je vjestacki I namjenski stvorena kriza zbog krsenja posebno odredaba aktuelnog Statuta ,
  da se protiv pravno izvrsi rezibor (produzenje) mandata tadanjeg odlazeceg predsjednika KBSA Emira Ramica koji zakonski nije imao pravo da mu se produzi mandat jer je to bio protivpravni akt.(Dan prije izborne Skupstine u STL. biravio je tadasnji Reisulema Mustafa ef. Ceric I pred vise svjedoka upozorio Emira Ramica na posljedice krsenja Zakona za njegov protivpavni reizvor. Ramic im je obecao da ce povuci kandidaturu I Kako se obistilo to nije ispostovao). Nakon zloupotreba i manipulacija Skupstine nastalih nakon Ramicevog nezakonitog (“izbora”)produzenja mandata na jos jedan mandat, zbog pritiska javnosti i ukazivanja na taj nemoralni cin, gospodin Ramic je prinudjen da javno putem medija podnese ostavku. Za sve ovo kknstatacije i cijnenice postoje svjedoci i dokumenta.
  3) Kongres Bosnjaka Svijeta osnovan u Domu Mladih Skenderija pred 210 delegata,14.jula,2011. godine. Na osnivackoj skupstini dosli su zvanicni predstavnici bosnjackog naroda pocev od Australije, Sjeverne Amerike; Skandinavskih zemalja, Zapadne Evrope; Turske;Slovenije;Hrvatske;Albanije;Crne Gore;Sebije;Sandzaka;Kosova;Makedonije I BiH.
  Apsurdno je da je godinu dana kasnije
  u istoj sali Skenderije, nekadasnji Reis ulema Mustafa ef. Ceric i tadasnji muftija Sandzacki Muamer ef. Zukorlic
  su osnovali paralelnu institituciju tzv. “Svjetski Bosnjacki Kongres”, sa skoro istovjetnim dokumentima kao godinu dana ranije osnovani KBS koji ima zvanicni office u Sarajevu na adresi ul. Marsala Tita 7. kojeg licnim stedstma
  osnivaci Kongresa.
  Radi istine i respektovana gospoda Ceric i Zukorlic su nekoliko godina a Zukorlic, nekoliko mjeseci pred osnivanje, bratski konsultovani. Tadasnji Reis ulema Ceric sve do osnivanje I odmah nakon toga podrzavao je osnivanje KBS, cak je na osnivanje 14. jula,2011. godine Poslao njegovog sefa ureda Rijaseta efendiju
  Kalajdzica koji se obratio delegatima osjivacke Skupstini KBS I uputio podrsku I selame Reisuleme Mustafe ef. Cerica koji je bio odsutan u Becu na sahrani austrijanca prijatelja BiH izvjesnog Ota….
  ovo o cemu pisem postoje arkivski podaci I snimci TV “Hayat”: Tv BiH;drugih TV kuca iz Sarajeva ; Radijskih programa;”Avaz”; “Oslobodjenje” I dr. medija I portala.

  0

  0
  • PREDSJEDNIK KBS JE POKAZAO SVOJE PRAVO LICEMJERNO LICE I PREVARIO IZ PG NEW YORK

   U ovom intervjuu Azem Dervisevic iznosi nistine.

   Kongres (KBSA2000) ciji je on potpredsjenik formiran je tek 2009 nakon puca koji su izveli a ne kako on to zeli predstaviti 2000 god.

   To je notorna laz Azema Dervisevica sada vec predsjenika KBS.

   Ogradjivanje Dervisevica od h. Ragipa Cekica je dokaz da Dervisevic nikada i nije imao iskrene namjere da dodje do pomirenja izmedju predstavnika SDA Enisa Imamovica i IZ u Srbiji koju on stalno napada vec je to bio pokusaj Azema Dervisevica da ovde u New Yorku ispromovise (svog druga) Imamovica sto je sada vec jasno da mu u New Yorku nije poslo za rukom i nikada mu to necemo dozvoliti.

   Azem Dervisevic je pokazao svoje pravo, licemjerno lice i prevario je IZ PG u New Yorku.

   0

   0
  • PREDSJEDNIK KBS JE POKAZAO SVOJE PRAVO LICEMJERNO LICE I PREVARIO IZ PG NEW YORK

   U ovom intervjuu Azem Dervisevic iznosi nistine.

   Kongres (KBSA2000) ciji je on potpredsjenik formiran je tek 2009 nakon puca koji su izveli a ne kako on to zeli predstaviti 2000 god.

   To je notorna laz Azema Dervisevica sada vec predsjenika KBS.

   Ogradjivanje Dervisevica od h. Ragipa Cekica je dokaz da Dervisevic nikada i nije imao iskrene namjere da dodje do pomirenja izmedju predstavnika SDA Enisa Imamovica i IZ u Srbiji koju on stalno napada vec je to bio pokusaj Azema Dervisevica da ovde u New Yorku ispromovise (svog druga) Imamovica sto je sada vec jasno da mu u New Yorku nije poslo za rukom i nikada mu to necemo dozvoliti.

   Azem Dervisevic je pokazao svoje pravo, licemjerno lice i prevario je IZ PG u New Yorku.

   0

   0
 3. Imamovic, Zukorlic, Ugljamin su clanovi svojih partija SDA i stranke Pravde I Pomirenja koje djeluju u Srbiji. Oni su javne licnosti I za svoje djelovanje I istupe u javnosti I drugo, odgovorni su svojim sttankama I clanaatvu.
  Pomenuta lica i lideri tih partija nisu clanovi institucija I organa Kongresa Bosnjaka Svijeta niti Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike 2000. Obje institucije (Kongresi Bosnjaka) imaju cilj I interes da predstavljaju I stite interese Bosnjaka I njihovih institucija
  bilo gdje da se nalaze pritom se ne uplicuci u bilo ciju od njih partijsku polemiku ili izjave koje su usmjerene jednih prema drugim. Nama je stalo do opcebosnjakog jedinstva i tolerancije I na tome cemo se kao I do sad intenzivno I osmisljeno zalagati , pritom ne zauzimajuci stranu kao sto neki to rade kako javno tako I licno.

  0

  0
  • Za Sarajliju,
   Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike 2000 (koji je ustvari registrovan 2009 god) je ustvari razbijacki kongres ili pucisticki kongres koji je napravio puc i odvojio se od originalnog KBSA. U zelji da bi izgledali originalni pucisti obmanjujuci siru javnost sebe nazivaju KBSA 2000 iako su kao pucisti registrovani 2009 god. nakon agresije.

   Eh, sada taj isti pucisticki KBSA 2000 (registrovan tek 2009 god.) postaje jedan od glavnih osnivaca KBS da bi se sada taj isti KBS ogradjivao od izjave jednog od aktivista i predstavnika KBSA 2000 (osnivaca KBS) odnosno glavnog coordinatora za New York h. Ragipa Cekica.

   Sarajlija, naravno da vam namjere nisu ciste kada kazete da “nama je stalo do opcebosnjakog jedinstva i tolerancije” kada se odricete h. Ragipa Cekica koji samo osudio nemoralno djelovanje Imamovica koji neprestano laje na Bosnjake i njihovog celnika, stranke Pravde i Pomirenja gos. Zukorlica.

   Zato savjetujemo h. Ragipu Cekicu da se okani i pucistickog KBSA 2000 i sprdnje od KBS koji su ga izmanipulisali godinama a sada vec odbacuju zbog toga jer se suprostavlja nemoralu celnika stranke SDA nemoralnog Enisa Imamovica i stao na strani celnika stranke Pravde i Pomirenja Akademika gos. Muamera Zukolica za kojeg Imamovic se umislio da moze da rusi.

   0

   0
 4. “KO S’DJAVOLOM TIKVE SADI O GLAVI MU SE OBIJU”

  KBS je (na prevaru) istkoristio H. Ragipa Cekica kako bi Imamovicu dao podium u IZ PG u New Yorku i nista drugo.

  Sada kada su ga (na prevaru) iskoristili oni se odricu njega.

  H. Ragipu Cekicu savjetujemo da se odrekne i on njih i njihovih samozavnih “imama” koji su njega licno uveli u ove nevolje te kako nebi vise upadao u iste zamke unoseci neugodnosti u zajednicu!

  0

  0
 5. STOP SAMOVOLJI POJEDINACA U IZ PG NY

  Iako, kao sto i sam kaza “veliki broj članova I.Z. nije želio dozviliti Imamoviću nastup u našem centru, zbog njegovih ranijih izjava kao što su: rušenje FIS-a (Fakulteta za Islamske Studije) u Novom Pazaru, podjela u IZ u Srbiji kao i izjave i neprijateljstvo prema čelnicima IZ u Srbiji i celnicima stranke SPP” ti si se ipak stavio na strani Imamovica i obezbedio mu podium u nasem dzematu sto je zalosno!

  Takodjer je zaista zalosno da si se ti lično pobrinuo i nisi dozvolio pitanja koja bi dovela gospodina Imamovića u neugodan položaj, a bilo ih je kako i sam kazes na pretek.

  Umjesto da si trazio od Imamovica da se JAVNO OGRADI od svojih neprijateljskih stavova KAO USLOV ti si odlucio da mu ustupis podium u dzematu GDJE NIJE DOBRODOSAO i time samovoljno unio velike neugodnosti u dzematu, nazalost.

  Preostaje ti jos da se ogradis samozvanih “imama” u NY koji itekako imaju udio u svemu ovome kako bi nas uvjerio u tvoje motive!

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.