7. Decembar 2018

Slikovni rezultat za Kongres Bošnjaka svijeta

Povodom sramne izjave i izrečenih neistina godpodina Enesa Imamovića na račun dr. Muamera Zukorlića. Ne mogu vjerovati da čovjek može biti toliko licemjeran.

Samo da podsjetim, povod njegovog boravka i aktivnosti u New Yorku…

On je dolazio nekoliko puta u privatne posjete, i ne znam da li je posjetio ijedan Bošnjački džemat.U aprilu ove godine, Kongres Bošnjaka Svijeta je organizovao Bošnjačku tribinu u Islamskom kultrunom centru P.G. u N.Y. Namjera i cilj je bio približavanje i pomirenje Bošnjaka u čitavom svijetu. Gosti su bili,  Narodni poslanici u vladi republike Srbije, Jahja Fehratović, Enes Imamović, Refik Akova iz Turske, i predsjednik KBS Azem Dervišević.
 Imali smo dosta poteškoća jer veliki broj članova Islamske Zajednice nije želio dozvoliti Imamoviću nastup u našem centru zbog njegovih ranijih izjava kao što su;  rušenje FIS-a fakulteta u Novom Pazaru i podjele Islamske Zajednice, kao i neprijateljstvo prema  čelnicima u Srbiji.

Sjedeli su Fehratović i Imamović jedan pored drugog prijateljski i raspoloženi. Obadvojica su održali jako dobra izlaganja i odgovarali na pitanja prisutnih. Lično sam se pobrinuo i nisam dozvolio pitanja koja bi dovela gospodina Imamovića u neugodan položaj, a bilo ih je na pretek.

Cilj kongresa je bio priključiti se stranci Pravde i Pomirenja, i ovo je bila prva tribina, koju je trebalo nastaviti u N.Pazar I tako redom.

Tražio sam od obadvojice da nas pozovu u N.Pazar, ne pojedinačno nego njih dvojica skupa.
Moram naglasiti da su obadvojica obećali da će raditi na pomirenju i ujedinjenju Islamske zajednice u Srbiji. Jako nam je žao što se ovako nešto desilo. Posebno sam imao nadu da će Imamović raditi na pomirenju, jer je obećao a stekao je prijateljstvo sa par čelnika Islamske Zajednice u New Yorku.

Kongres Bošnjaka svijeta je imao dobre namjere i mi se ograđujemo  od izjava gospodina Enesa Imamovića.

                          Hadži Ragip Čekić predsjednik koordinacije KBSA 2000 za New York

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles