9. Juni 2017

  Sjeničko naselje poznato kao „Pešterska ulica“ već deset dana je bez ulične rasvjete. Iakao je vrijeme Ramazana i poznato je da vjernici noću idu na namaze u dzamije, ulice ovog naselja, koje zapravo predstavlja četvrtinu grada, su u mraku.

Direktor Elektrodistribucije u Sjenici Veliša Pejčinović, rekao je za Sandzapress da je u pitanju kvar i da je za to odgovorna Direkcija za urbanizam.

A nedležni u Direkciji za urbanizam, međutim, loptu prebacuju na opštinsku upravu, koja, kažu, nije platila račune za stuju.

Zašto je odlučeno da javna rasvjeta bude isključena samo ovom naselju, za sada nije jasno.

Inače riječ je o najdužoj ulici u gradu, s brojnim poprečnim ulicama, koja vodi i do naselja Medare i ima najveći broj djece školskog uzrasta, sa trotoarima zaraslim u korov,  bez saobraćajne signalizacije, a svakodnevno je koriste i stanovnici svih pešterskih sela.

Mrak je izazvao paniku i različita nagađanja, od onih da je rasvjeta namjerno isključena kako bi se ometali vjernici, do onih da je razlog to što opštinska vlast u ovom dijelu grada ima najslabiju podršku.

Autor:   Sanela Halković

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles